Přírodní skopová pečeně

Potřebujete: asi 1 kg skopového masa (hřbet nebo kýta), 120 g másla nebo oleje, sůl, špetku pepře, 4 stroužky česneku, 20 g hladké mouky, petrželku
Postup: Maso potřete česnekem utřeným se solí, vložte na rozpálený tuk a po všech stranách opečte. Pak je podlijte, dejte do trouby a upečte dočervena (nezapomeňte podlévat). Maso pak vyjměte, vypečenou šťávu zaprašte moukou, zřeďte vodou nebo vývarem, rozšlehejte a povařte. Omáčku na maso přeceďte přes cedník. Porce ozdobte nasekanou petrželkou.
4.4.2012 Rubrika: Skopové a jehněčí | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Přírodní skopová pečeně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: Tak to je síla, chudinko. Já tedy žádné takové následky díkybohu neměla (ponížení si dost užiju se svým hyperaktivním močovým měchýřem
), ale bylo to takové divné. Byl to krevetový salát, takže zelenina, na tom dvě krevety. I st tím ksichtem, já nevěděla, co s tím, jen že vyloupnout. Ale bylo to studené a tuhé, tak jsem se s tím tam rukama mořila, až mi z toho zbyli čtyři malé kousky skudeného masa, co bylo lhece cítit po rybách. Tak jsem je slupla a bylo po srandě
. Jednu tu ruku jsem si asi mimoděk olízla a pak si z pusy tahala krevetí vous, tak to taky nebyl nic moc zážitek
.
Lissie: jó, krevety...ani nemluv. Udělala jsem na Silvestra před lety jakýsi koktejl, špatné to nebylo, ale ráno jsem převlékala čerstvě převlečené lůžkoviny, protože jsem jaksi..nestihla, bylo to jako blesk a než jsem vyskočila z postele - teda jen trochu, ale 1.1. něco takového
Takže děkuji: mořské potvory pro mě opravdu nejsou.
Tak já se musím přiznat, že jsem skopové, myslím, nikdy nejedla a jehněčí a kůzlečí taky. Tak by mě to lákalo všechno, ale je to špatně dostupné a i dost drahé s nejistým výledkem, tak si raději pochutnám na klasice. Ale zkouším ráda, teď jsem poprvé měla krevety, šlo to, snědeno, ale už bych si to nedala, docela mě to nenadchlo.
Aja: já jí rozumím, smrdí to prčinou.
.jpg)
jehněčí mají v café imperiál mlaskjá ho rději nedělám

Když máme ty Velikonoce, tak radši než skopové, tak jehněčí nebo kůzlečí. (Jen nesmím to zvířátko vidět živé, pak bych to nemohla jíst).
Olej bych nedávala vůbec, radši trochu anglické slaniny a máslo. Česneku jen trochu a hlavně Majoránku !
Pro tohle jídlo je kombinace slaniny, másla, česneku a majoránky výborná, a jde tak udělat i vepřová pečeně alá jehněčí.
manka: nevěděla jsem vůbec co si představit pod slovem "prčina" , jinak ano, každému co mu chutná
tak skopové ano

sociální.inženýrka.v.důchodu: no já to nějak moc nerozlišuju, pro mě je to prčina a basta. a když jsemse dívala ke strýčkovi gůglovi, tak se názory taky dost liší, ale já spíš říkám svůj názor na chuť.
Jsem poněkud zmatena, skopec je přecve beran, myslela jsem, že skopové je maso z ovce, berana či jehňat.
Koza je koza. Nebo ne?

Aja: no je to taková prčina ne?
.gif)
manka:
Skopové je z kozy?
Skopové je nejlepší na rožni, vypeče se nejvíc ten tuk, který při chladnutí je hnusnej.

já teda skopovýmu taky na chuť nepřišla, i když to mám hodně horké a na teplým talíří, pořád tam tu kozu cítím
Tak skopovému, přiznám se, jsem na chuť zatím nepřišla. Jen bych k tomu receptu dodala, že skopové se musí podávat na nahřátých talířích a hodně horké. Studené skopové moc dobré není.

miluji skopové