Kavkazské šašliky
Ingredience: 600 g skopového nebo vepřového masa, 100 g slaniny, olej, 40 g másla, černý pepř a sůl, 1–2 cibule, česnek podle chuti.
Postup: Z masa nakrájíme asi dvacet malých plátků, které naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme v chladničce uležet několik hodin (i do druhého dne). Poté je napichujeme na jehly, střídavě s tenkými plátky slaniny a tenkými plátky cibule. Opékáme ze všech stran v rozehřátém oleji na pánvičce. Lze je také potřít olejem a opékat v troubě nebo na grilu.
Hotové maso můžeme ještě přelít trochou rozehřátého másla.
7.2.2006 Rubrika: Skopové a jehněčí | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5