Pečená játra plněná nádivkou
Potřebujete: 1 kg vepřových jater (špička), 3 rohlíky, 10 dkg slaniny ,1 vejce, majoránka, sůl, mléko dle potřeby, případně kapii
Postup: Játra odblaníme, omyjeme, uprostřed prořízneme ke špičce otvor pro nádivku. Tu připravíme z rohlíků a slaniny nakrájených na kostičky. Zalijeme teplým mlékem, aby se rohlíky rozmáčely. Přidáme majoránku, sůl, pokrájenou kapii. Vše dobře promícháme, naplníme kapsu a zašijeme. Dáme péct do trouby a pečeme při 200 °C v elektrické troubě asi 35 minut. Solíme teprve hotová játra.
"Je to výborné s bramborovou kaší," doporučuje jasmine. "Nádivku můžete vytvářet dle vaší fantazie - místo slaniny paštiku, salám, nebo zkuste nádivku z mletého masa." Jasmine, děkujeme!
9.4.2008 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená játra plněná nádivkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.No nemuselo by to být špatné.
to vypadá moc dobře
játra zrovna nemusím, ale tohle by za pokus stálo
to my vyrostlí za komunistů, co jsme zažili dobu kdy se ledvinky a játra kupovali jenom přes známého řezníka, je máme dodnes za pochoutku
Na žádné jídlo se neříká tfuj ani na ta, která nemám ráda a nejím je. To je zásada v naší rodině a ctí ji i rodiny našich dětí.
Tfuj, játra. Snad se dočkám něčeho pořádného