Vepřová játra trošku jinak
Potřebujete: 1/2 kg vepřových jater, 2 středně velké cibule, olej nebo sádlo, 1 žlutou papriku, 1/2 středně velké cukety, sůl, jalovec, pepř, majoránku, trošku koření typu podravka, půl kávové lžičky gulášového koření, lžíci instantní jíšky, oříšek másla.
Postup: Očištěná játra nakrájíme na kostičky, orestujeme na cibulce, přidáme koření kromě soli (játra by ztvrdla), papriku nakrájenou na nudličky a oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky. Vše dusíme cca 40 minut, jemně zahustíme instantní jíškou, dosolíme. Do pokrmu, který se již nevaří, přidáme oříšek másla, podáváme.
"Nám nejvíc doma chutnají s pečenou rýží a jakýmkoli salátem či kompotem," doporučuje čtenářka sharon. Spolu s ní přejeme dobrou chuť! Děkujeme za recept.
27.10.2009 Rubrika: | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřová játra trošku jinak
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kawa: zeptáme se Zdeňka Pohlraicha
LenkaT: možná záleží co si kdo představuje pod pojmem solit... Fazole nesolím páč vodu z nich dále používám a čočku solím a dusím v papiňáku... To samozřejmě nemělo vyznít jako že jsem nejchytřejší a jediná moje varianta je správná (na to jsou tu jiní ), jen že se s názorem játru nesolit nesetkávám popvrvé, ale mně filtr vážně nikdy neztvrd, tak nevím co dělám špatně...
Ota: představte si, milostivý, že všechny...
nemýtus
Kawa: mýtus nemítus..každopádně jsou tužší.......
Kawa: drůbeží játra se solit můžou, vepřová a hovězí ne, pak jsou fakt tuhá, zrovna jako se nesolí fazole a čočka při vaření, aby byla dřív měkká.
Kawa: a jaká játra před přípravou solíte milostivá?
také mě mamka učila, solit až na závěr, tak nevím
já mám hlad, takové chutě, to je hřích
sharon: v životě mi osolená játra neztvrdla... řekla bych že je to pouze mýtus...
sharon: to ještě vím - jedna ze základních věcí, které mě maminka učila (tati je měl taky rád)
hlavně je osol až na konec, jinak budou tvrdá....
Můj má játra rád a já je na moc způsobů neumím, takže určitě vyzkouším