Hovězí játra s meruňkami
Potřebujete: 4 plátky hovězích jater (každý cca 200 g), mouku na obalení, 30 g rozpuštěného másla, sůl, bílý pepř, 50 g uzené prorostlé slaniny, 3 větší cibule, 1 plechovku meruňek (850 g).
Postup: Játra očistíme, omyjeme, osušíme a obalíme v mouce. Máslo rozpálíme, játra po obou stranách osmažíme (cca 4 minuty, podle tloušťky), vyjmeme, osolíme a opepříme a uložíme v teple. Slaninu nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme, meruňky dáme okapat do cedníku, šťávu zachytíme. Slaninu, kterou jsme nakrájeli na kousky, rozpustíme na zbylém tuku po smažení, přidáme cibuli a osmahneme, pak přidáme meruňky, zředíme asi třemi lžícemi šťávy z meruňek. Prohřejeme, ale nevaříme. Játra podáváme s meruňkovou směsí. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše.
Čtenářka Markýza, jež zaslala recept, doporučuje: "Dělám to častěji z vepřových jater, zato drůbeží nedoporučuju, není to ono." Děkujeme za recept a přejeme dobrou chuť.
27.9.2010 Rubrika: | Komentářů 23 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí játra s meruňkami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Almega: je od tebe stejně milé,že zatím nabízíš jenom bezbolestnou liposukci. Ale fakt jsou i dny, kdy bych brala i bezbolestné utracení
babkatapka: hele, a doufám, žes je nesolila?!
naklepat
babkatapka: musíš je nakpepat - a rychlovka, nic dlouhého na pánvičce a jde to i teď
Almega: pokud jsem pochopila princip, pak by mi mohli narazit čep a to rozrušené sádlo ze mne vypouštět na litry
Zajímavá kombinace
já si na játra už netroufnu a vůbec ne na hovězínedávno jsem si koupila vepřový a bylo to tvrdý jak podrážka, to už nejsou játra jako když jsme je dělali na minutku
Tak co použít bezbolestnou liposukci,která je tady někde vedle nabízena??? - pro markýzu a anitech - -
anitech: taky už mám jateční velikost - i hmotnost
Markýza: já teda rostu už přes šedesát let,ale boha jeho jenom do šířky
teda vy jste z toho udělaly guláš
*
evropka: sušené ne, jde o to, že ty meruňky ve spojení s tím ostatním udělají takový sladkokyselý sosík, který ta játra úžasně doplní
*
orinka: kuřecí - a vůbec drůbeží játra mají úplně jinou chuť. Ale dělej jak chceš, i když podle mě je jedno, jak dlouho jaké zvíře roste
pane bože proč to píšu,říkala,že celý život jí nejméně dvakrát týdně ryby
anitech: Linda: já tuhle koukala do jedné vitríny na parte....tak musím říct,že asi osm lidí přes 80let...a pak mladí přes čtyřicet....mám jednu dobrou známou,dovolila bych si říct i kamarádku,holkám na auditku jsem dokonce poslala jednou fotku...dáma,96 let,dvakrát do měsíce vodová,vždy lehce namalovaný obličej a,boty na podpatku, kabelku se zlatem,krásně vypravuje za cca 90 let bylo nebylo,poslouchala bych donekonečna
Linda: okamžitě se přiznej,za kterou zdravotní pojišťovnu lobuješ? Máš strach, že nám ty mizerné důchody budou vyplácet moc dlouho?
No já vám nechci brát optimismus co se zdravé výzivy týce, ale neresíte náhodou zrovna dneska duchody a kde na ne brát / nasetrit? Aby vám ta zdravá výziva nebyla nakonec na skodu
evropka: já ti nevímdneska i to móře už není co bývalo
Almega: udělej tresčí,ty jsou zdravá
Pro mě jsou podobné kombinace nemyslitelné,ba smrtelné....Hovězí maso jím jen mleté zadní lepší,játra jsou asi plná škodlivých látek,řekla bych.....
anitech: jeste do neho patrí kari
ovoce se kombinuje i rybou,vAsii přece používají kokosové mléko skoro všude,ananas.Kachna na pomerančích je sváteční jídlo . Husa a kachna plněná jablky, Švestky už jsme tu taky měli.Tak proč nezkusit i meruňky? Zkusím i to hovězí podle Lindy