Vaříme s Lindou - Smažená játra
Potřebujeme:
Na 2 porce:
250g jater nakrájených na asi centimetr silné plátky (používám telecí nebo vepřová játra)
Marináda:
1 větší cibule nakrájená na kolečka
2-3 stroužky česneku nakrájených na plátky
1 lžička mletého zázvoru (nebo půl lžičky čerstvého či sterilizovaného)
1 lžička kari
1 lžička sladké papriky (pokud máte radi ostrá jídla použijte pálivou)
Pepř
1 citrón – vymačkáme šťávu i s dužinou (nebo 3 lžice citrónové šťávy)
5 lžic oleje
Postup:
Marinádu smícháme dohromady, vložíme do ní játra a dáme do ledničky na 24 hodin uležet.
Druhý den vyndáme játra z marinády, seškrábneme z nich cibuli a česnek a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Na druhé pánvi pomalu osmahneme marinádu (dokud cibule nezměkne).
My máme rádi játra propečená a tak je smažím pomalu na velké pánvi a po obrácení je sesunu na polovinu pánve a na druhou polovinu šoupnu marinádu a společně dosmažím.
Podáváme s dušenou rýží, kterou ozdobíme osmaženou marinádou.
A nezapomeňte před podáváním játra osolit!
8.7.2014 Rubrika: Vnitřnosti | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou - Smažená játra
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.to mě nikdy nenapadlo, nechat to marinovat, to je dobrý nápad!!
a já myslela v trojobalu což děláme my , ale jen kuřecí ......ani tohle nemusí být špatné....
Sákriš až se mi začaly sbíhat sliny.
Já játra ráda
bože mě nenapadlo nikdy naložit játraurčo udělám
Játra mám moc ráda, buď vepřová, nebo telecí a kuřecí. Telecí játra mívají někdy v Makru, jinak je to kumšt sehnat je. Drůbeží játra si jenom odblaním, obalím ve směsi hladké mouky, papriky a pepře a osmahnu na pánvi. Mám ráda uvnitř játra krvavá.
Recept s marinádou zkusím, vypadá to dobře.