Dušený zajíc
Potřebujeme: Hřbet zajíce, cca 10 dkg plátků slaniny, půl litru červeného vína, 2 cibule na kolečka, 10 dkg šunky nakrájené na nudličky, 3 lžíce rybízové zavařeniny, sůl, vodu na podlití.
Postup: Omytý a odblaněný zajčí hřbet prošpikujeme slaninou. V hrnci na sebe naskládáme šunku, kolečka cibule a maso, vše zalijeme vínem. Dusíme doměkka. Mírně podlijeme vodou – dle potřeby. Když je maso měkké, vyjmeme je a připravíme porce. Do vzniklé omáčky v hrnci přidáme zavařeninu a deset minut povaříme. Nakonec osolíme, porce zajíce vložíme zpět a prohřejeme. Jako příloha jsou vhodné knedlíky.
13.2.2009 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dušený zajíc
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: mraženého čínského ..... teda králíka ... teda doufám, že je to králík
Jako děti jsme mívali doma dost často zajíce od známých myslivců,visel za nohy ve světlíku.hádali jsme se,kdo si vezme zaječí pacičku,ale maso mi nechutnalo,ať bylo jak chtělo upravené.
No jo, ale kde vzít v únoru zajocha? Leda v králíkarně
ňami, ňami