Grilované plněné papriky
Potřebujete: zelené papriky (podle počtu strávníků), 15 dkg salámu vysočina (nebo jiného tvrdého salámu), 20 dkg plísňového sýra, 20 dkg tvrdého sýra, sůl, drcený česnek, olivový olej, celozrnný rohlík
Postup: Papriky vydlabeme, prosolíme a prosypeme mírně drceným česnekem. Dovnitř po stranách dáme salám a do středu tvrdý a plísňový sýr nakrájený na špalíčky. Hrdlo uzavřeme kolečkem salámu a ještě zajistíme kolečkem rohlíku. Potřeme olivovým olejem a pomalu grilujeme na grilu. Papriky nesmí být moc opečené, spíš jen mírně do zlatova.
"Připravila jsem toto jídlo jako obměnu jídelníčku," píše čtenářka Tornado Lu,"a návštěva si moc libovala." Děkujeme za recept a přejeme dobrou chuť.
20.8.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Grilované plněné papriky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Mňam. Grilované papriky jsem si zamilovala na dovolené v Řecku a od té doby, co jsme se vrátili, je dělám pořád. Dokonce jsme kvůli nim koupili nový gril, který má i nástavec na drobnější potraviny (tenhle: http://www.grilykrby.cz/products/gril-weber-one-touch-premium-57cm-gourmet/). Jenže ta klasická úprava už rodině leze krkem, a tohle se mi líbí i proto, že je to takové češtější. Ještě to pivko, no :)
monja: tak už to chce jen, aby návštěva dovalila soudek piva
vypadá to dobře a určitě je potom žízeň
To nemusí být vůbec špatné.