Placičky z mletého masa
Potřebujete: 500 g mletého hovězího masa, 1 starší housku, mléko, mletý kmín, tabasco/kajenský pepř, sůl, 1 menší cibuli, 1 celé vejce, petrželku, olej na smažení
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Housku dáme do mísy a zalijeme asi 12 lžícemi mléka, aby se mléko do ní vpilo a houska se rozmočila. Petrželku nasekáme nadrobno. K rozmočené housce přidáme mleté maso, cibuli, vejce, mletý kmín, kapku tabasca (nebo špetku kajenského pepře), sůl a nasekanou petrželku. Vše dobře prohněteme (promícháme vařečkou). Na pánvičce rozpálíme olej a rukama tvoříme buď malé kuličky, nebo placičky, které smažíme ze všech stran. Po usmažení dáváme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší nebo širokými nudlemi a rajskou omáčkou.
Tip:
* S kořením můžeme experimentovat a můžeme místo pálivého tabasca a pepře dát jemné karí, kurkumu nebo provensálské koření.
* Pokud tvoříme pohoštění na večírek, můžeme kuličky napíchnout na párátka. Placičky podáváme na kousku toastového chleba potřeného kečupem/hořčicí.
27.1.2010 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Placičky z mletého masa
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.TJá přidávám jeden velký uvařený brambor - je toho víc a chuťově se to nepozná
To jsem z toho dostala hlad
Já do toho ještě dávám nakrájenou mladou cibulku a majoránku. Můj bratr do takové směsi dává i nastrouhané sladké (červené) brambory. A taky je to moc vynikající. Jejda, já už mám hlad.