Králík po česku
Potřebujete: 2 stehna a hřbet z jednoho králíka, půl kila uzeného vepřového bůčku, mletý pepř, kmín, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, sůl
Postup: Omyté maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem, Společně s bůčkem vložíme do pekáče, obložíme česnekem a cibulí nakrájenými na plátky, podlijeme a pod poklicí pečeme v horké troubě doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Jako příloha je dobrý houskový nebo bramborový knedlík a špenát.
29.11.2010 Rubrika: Ostatní | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Králík po česku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Taky ho občas dostanem...s uzeným je dobrý...a nebo potřu hořčicí a posypu cibulí,aby nebyl vysušený....a popř.pos.ještě tvrdým sýrem...
Ale moc často ho mít nemusím....
Moc pěkný obrázek.
Také jsme to pekli se syrovým bůčkem, posolené, kmínované a posypané krájeným česnekem a cibulí. Někdy mamka dělala na smetaně. Dalo by se říct, že na králičím mase jsem vyrostla.
s uzeným bůčkem jsem ho ještě nepekla, jen s bůčkem syrovým. Příště zkusím s tím uzeným
Jj, to já ráda. Taky jsme ho dělávali na zelenině nebo na svíčkovou nebo na houbách, na špeku, s nádivkou .... Prostě králík 100x jinak