Vejce po lotrinsku
Potřebujete: 3-4 plátky anglické slaniny, plátky ementálu, 2 vejce, trochu smetany, máslo
Postup: Na pánvičce osmažte nasucho plátky anglické slaniny (případně plátky šoupněte pod gril). Vymažte máslem menší pekáček (nejlépe z varného skla – udělá na stole parádu), na dno rozložte opraženou anglickou slaninu a plátky ementálu. Přímo do pekáčku rozklepněte 2 vejce, obkružte je tenkým proužkem smetany. Nechte zapéct v troubě.
Recept na jednoduché a chutné jídlo zaslala Eliška Malá.
14.9.2007 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vejce po lotrinsku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.to by byla vejce ala Budulínek
LenkaT.: mě to nedá aby to nebylo po Otovsku ...
No v podstatě stejný jídlo s Liškama dělaj ve štýrsku tak "po štýrsku"
no jo, dát tam opečené houbičky, to musí být dobré, ale už by to asi nebylo po Lotrinsku, že ano?
hm a kdyby ještě byla hrst lišek to by bylo