Ztracená vejce s celerovou remuládou
.jpg)
Potřebujete: 4 velká vejce, 20 dkg strouhaného celeru, ocet, citronovou šťávu, nízkotučnou zakysanou smetanu, lžičku plnotučné hořčice, kudrnku, sůl a pepř, hlávkový salát
Postup: Salát roztrhejte na jednotlivé listy a každý talíř jimi obložte. Strouhaný celer krátce poduste, nechte vychladnout. Kudrnku omyjte a nasekejte nadrobno. V misce smíchejte zakysanou smetanu, lžíci citronové šťávy a hořčici, dobře promíchejte a pak přidejte vychladlý strouhaný celer a část nasekané kudrnky. Rajčata nakrájejte na kolečkaa naskládejte je na základ z hlávkového salátu. Rozklepněte 1 vejce, přelijte do naběračky a tu pomalu vložte do vroucí vody, do níž jste přidali 2 lžíce octa. Vajíčko začne pomalu tuhnout a "utíkající bílek" přihrnujte zpět jinou naběračkou. Povařte každé vejce asi 3 minuty, pak je vložte na rajčatovou růžici a obložte celerovou remuládou. Posypte zbytkem sekané kudrnky.
28.1.2009 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ztracená vejce s celerovou remuládou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Mňam, mňam....to si určitě vyzkouším, zní to chutně!

To by mi mohl někdo udělat!