Jarní omáčka
.jpg)
Potebujete: 60 g másla, 60 g naťové cibulky, 2 lžíce nasekaných kopřiv, 2 lžíce jemně nakrájeného šťovíku, 60 g hladké mouky, 200 ml smetany, muškátový oříšek, pepř, sůl, vodu
Postup: Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibulku, šťovík a kopřivy. Z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jišku, kterou rozředíme vodou. Dobře rozmícháme a povaříme. Přidáme zpěněnou cibulku, okořeníme dle chuti a nakonec zjemníme smetanou. Tato omáčka se hodí k vařeným vejcím.
Za recept děkujeme čtenářce Andree.
17.4.2009 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jarní omáčka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
kopřivy dávám každé jaro do nádivky, je to moc dobré
jsou dobré i jako špenát, akorát hrozně dlouho trvá, než jich naškubu dostatečné množství, tak to moc často nedělám
.gif)
taky pamatuju,že to maminka vařila,a,.bylo to dobrý.Ten šťovík tomu dal nakyslou chuť.A já jsem na tu polévku už úplně zapomněla
Almega: Do nádivky dávám kopřivy pořád, ale moje mamča dělávala z kopřiv na jaře špenát a nebo z různých bzlinek polévku. A co vzpomínám bylo to dobré i když stejně jako sharon mám radši kus masa.
.gif)
Almega: spíš se bojíš abys do té řeky nespadla...

Na Velikonoce jsme kdysi s dětmi oblézaly okolo řeky a hledaly kopřivy a popenec do nádivky,a jak to bylo dobré....teď nemám čas vůbec na nic.
.gif)
k vařeným vejcím mám ráda kus vepřovýho....

sharon: já sice nemám odvahu na šťovík a kopřivu, ale určitě by to šlo obměnit špenátem či mangoldem či něčím takovým podobným

sharon: toto je ovšem nahrávka na smeč
.gif)
copak su husa abych jedla kopřivy a šťovík