Vejce se zakysanou smetanou
.jpg)
Potřebujete: na každého strávníka 1 zapékací misku a 1 vejce, zakysanou smetanu, sůl, pepř, strouhaný sýr, pažitku
Postup: Troubu předehřejte na 230 °C. Mezitím do každé zapékací kulaté misky dejte po lžíci zakysané smetany, na to rozklepněte vejce, osolte, opepřte a vložte na plechu do trouby. Pečte asi 10 minut při nižší teplotě 200-210 °C. Pak na povrch každého vejce dejte strouhaný sýr. Zapékejte ještě 5 minut. Před podáváním posypejte pažitkou nakrájenou nadrobno. Podávejte s hlávkovým salátem.
Tip: Tento pokrm nabízí nekonečné množství řešení - místo zakysané smetany můžete dát opečenou slaninu, šunku, salám, rajče, vařený brambor, brynzu, houby... a pokaždé získáte nový pokrm.
13.7.2009 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vejce se zakysanou smetanou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
tak tenhle recept je tak rychlej na pripravu, ze to stoji za to... "naflakam to do varnych misek" a "prdnu do trouby - a trouba sama vari - vyzkousim...

No kdyby mi to někdo udělal,tak bych nepohrdla....ale sama se s tím nebudu patlat....