Vaječná sedlina
.jpg)
Potřebujete: 370 ml mléka, dvě velká vejce, sůl, máslo
Postup: Do většího kastrolu (abychom do ní mohli vložit menší nádobu s vaječnou hmotou) dáme vodu a přivedeme k varu. Plamen stáhneme a necháme již jen tak hřát, aby se nádoba s vaječnou hmotou prohřívala. V misce rozšleháme vejce, mléko a sůl na homogenní hmotu. Vezmeme nádobu s hladkými stěnami, například smaltovanou, vytřeme ji tukem a vaječnou hmotu do ni vlijeme. Přes nádobu přetáhneme alobal a z alobalu vytvoříme podtočením okrajů jakési víčko. Necháme prohřívat, tedy srazit asi 50-60 minut. Pak ji vyklopíme na čisté prkénko. Pokud je vaječná sedlina vyšší, rozkrojíme v půlce. Můžeme ji použít jako základ pro pohoštění místo pečiva (rohlíku, veky) klasickým způsobem.
Například: sedlinu potřeme dijonskou hořčicí, ozdobíme plátkem šunky (kladenky/debrecínky/suchého salámu/klobásy), natrhanými listy salátu a cherry rajčátkem, spíchneme párátkem.
28.12.2009 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vaječná sedlina
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ta směs se má vážně vařit 50-60 minut ?
tak to bych chtěl vidět co to je za blivajs,možná se mýlím
.gif)
Majucha:
.gif)
kdo by se stím nimralcelozrná bagetka je lepší

Já to vůbec nechápu, ani co z toho má vyjít, to je nějaký děsně složitý
. Konstrukce jadernýho reaktoru mi připadala jednodušší