Královská vejce

Potřebujete: 4 vejce, 1,5 lžíce másla, 4 středně velká rajčata, sůl, hlávkový salát
Postup: Rajčata krátce spařte, zchlaďte a oloupejte. Nakrájejte je na větší kosky a na rozehřátém másle je duste, dokud se šťáva z poloviny neodpaří. Pak přidejte rozšlehaná vejce, sůl a na mírném ohni míchejte, dokud směs nezhoustne. Ozdobte listy salátu a podávajte na topinkách nebo s tmavým chlebem.
4.7.2011 Rubrika: Vejce | Komentářů 22 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Královská vejce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
anadir: No to jsem chtěla právě vědět,co to bude,že "královská".....Takhle snad stačí obyč název smažená vejce s rajčaty,nebo tak něco....Jsem velmi!!!zklamána tou obyčejností....
anadir: je to fakt dobrý. Jako řízky i na nudličky (to jsem jedla v Bratislavě). Musí se to nakrájet na plátky a jako ledvinky napřed máčet v mléce.
.jpg)
orinka:
orinka: No, ani pod romantickým pojmenováním by mne to nenalákalo...
anadir: fuj, žlázy by mě nelákaly, ale když se to pojmenuje Býčí láska, pak je to jináče Však je na to i vtip - jak si jednou ve Španělsku český turista toto jídlo objednal a pak nad talířem remcal, proč je porce tak malá, že minule to měl přes celý talíř?
"No" - povídá číšník - "jednou býk, podruhé toreador".....
Almega: A na těch žlázách Ti něco královského připadá?
babkatapka: co máš z toho, já taky nevěděla, že si dělávám salát Coleslaw

dělávám, jen jsem nevěděla, že se to tak vznešeně jmenuje, já říkám rajčata s vajíčkama

Správně je "kostka"!! Jinak-já očekávala recept ve smyslu "něco z býčích žláz"!!! Na tomhle je královského co???!!
Jadvinka: jojo, špek, to je bašta. Já si právě udělala ze včerejších brambor takovou omeletu. Opečený špek na proužky, na to pokrájená zelená paprika a nakonec ty brambory, do toho 2 vajíčka a po ztuhnutí na talíři hustě posypat pažitkou. Ještě teď ten špek voní ve vzduchu. Napsala bych, že pod okny se mi srocují lidé a větří, ale to už by mi nikdo neuvěřil
YXH: udělej si z nich salát, kečup, pizzu...
.jpg)
nemám ráda teplá rajčata takže tohle není jídlo pro mě - naštěstí, jinak sežeru skoro všechno
.gif)
taky jsem to takhle nikdy nedělala, dala bych přednost čerstvým rajčátkům a na vejce si nakrájela hermelín, to mám ráda....
.gif)
tak nevím,ale taková smaženice venku na ohni se špekem a cibulkou posypaná petrželkou té se nic nevyrovná
.jpg)
Tak tohle jsem nikdy nejedla ani o tom neslyšela. Chutná to o hodně jinak než lečo?

Linda: vidíš, co od nás ti klokani odkoukali
já osobvně dávám přednost vajíčkům s opraženou cibulkou, ale tohle se oplatí taky
.jpg)
A kdyz do toho vrazíte jeste zampiony na plátky tak máme klasickou australskou snídani

Takhle to neznám, ale někdy dám rajčata pod vejce na pánvičce, když je dělám na volské oko. Taky mám ráda, jakou tomu dodají chuť.
.gif)
Tak mi dělávala vaja moje maminka, mám je tak ráda už víc než 60 let( jen nespařuju a neloupu, jsem líná a chutná mi to tak)
orinka: no klasika není ono, Prostě tohle je daleko lahodnější

orinka: No jo, ale kdyz v zime jsou jako z gumy a clovek ma chut na rajce, koupi si ho (jako blbec) a pak zjisti, ze se opravdu nedaji jist, tak se to aspon nevyhodi. A taky kdyz jich je moc na zahradce a ja uz nevim co s nima ale nemyslim si, ze letos neco bude, jsou nejaka mizerna.