Ruská vejce
Potřebujete: 4 - 5 vajec, 400 vlašského salátu, 100 g majonézy, 100 g šunky, 100 g sladkokyselých okurek, 150 g rajčat, špetku cukru, sůl, citrón, petrželku
Postup: Vejce uvařte natvrdo a oloupejte je. Do misek dejte vlašský salát, na něj položte rozpůlená vejce, přizdobte plátkem šunky, vějířkem okurky a plátkem rajčete. Vejce pak přelijte majonézou a ozdobte petrželkou.
22.11.2011 Rubrika: Vejce | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ruská vejce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.PEGG
taky mě chutná vše úplně jinak, asi ta chemie. Nechutnyjí mě ani mandarinky, kde je ta vůně a chuť.
Milda3: Taky bych ráda recept.
Já taková vejce občas dělám, ale uvařený žloutek vydlabu, rozmíchám s kouskem másla a hořčice a znovu naplním. uzeninu dám dolů, na ni vlašák a pak naplněný vejce, přelít majonézou, nazdobit. Jé, mě tečou sliny.
Milda3: Prosim, prosim, muzu ten receptik na vlasak, taky ho nemuzu najit
manka: No jo, ale chudak Henri, jak k tomu prijde
Než dát za malý kelímek 17kč,radši si je dělám občas na střídačku se sýrovou roládou či Aspikem,sama doma
sharon: že by Henri vejce bylo vlastně jako Henriho??????????
Jé, dneska jsme zrovna vzpomínali na mlíčák, jak jsme tam rádi chodili a vždycky si pochutnali. Já nevím, asi se mi změnily chutě, ale už nic není co bývalo, většinou to jsou takové blafy, hlavně ty saláty, to je děs
Jj ruské vejce, to jsem milovala
Milda3 - 22.11.2011 10:22 - písni recept na vlašák, já to nemůžu najít
to ruské vajíčko si pamatuju i v aspiku!! Ale to mi nechutnalo, kupovala jsem klasické. Sharon - v bufetě Opera, to bylo moje a k tomu sodovka Flora, zeleninová, chutnala celerově. Hned bych si ji dala.
dadka: Ruský je se suchým salámem a Henri je se šunkou
sharon 11:31 :
sharon: Polreich v jednom díle ukažoval majitelce restaurace, co je v bagetě od benzínky za 60 Kč.3 kolečka obyč šunky,2 plátky sýry, list salátu a lžíce majonézy. Ona za stejné prachy servírovala 200 g kachny i s přílohou. Jak pak měla vydělávat, že jo.
To je jeden z mých hříchů, dávka majonézy a vejce k tomu.U nás je výrobna, dělají si všechno sami, prý i tu majonézu.Místo šunky dávají inovecký salám.Když už mi má být těžko, tak z ryb v remuládě nebo z domácího vaječného salátu. Místo cibule dávám pórek, chutná mi to víc.
dadka: ruské je z ruska a Henri je z Ulice.....
Ruské vejce si občas dám..Jaký je rozdíl mezi ruským vejcem a Henri vejcem?
Ale vlašák bych doma asi nedělala.
Mě kdysi zaujala reportář v pořadu Retro o vzniku ruských vajec....
Vejce mám docela ráda, ale doma si raději udělám vaječný salát.
mám ráda i bagetu za padesát....
Joo,kdysi si člověk za 10 Kčs pořídil sváču...ruské vejce myslím stálo 2,50 a k tomu 2 rohlíky za 0,60,tatranku za 1,30,limču i s lahví za 2,30 a jablko též asi za 1 - 2 Kčs a ještě mi zbylo na 10 dkg bramborového za 1,50...No i dnes si občas to ruské vejce(dnes pod názvem "obložené" vejce) za úžasných 13 Kč koupím...
Milda3: jasně, salátek od lidule je nejlepšííííí
sharon: já je občas dělám taky,ale vlašák mám svůj podle receptu jedné ŠŽ z auditka u Evči který je vynikající a ačkoli mám radši majonézu Helmans,na tohle je lepší Delipo
doma je doma ale každopádně ta koupená majonéza na nich , ta je jedinečná....