Zapečená dijonská cuketa
Potřebujete: Tři menší cukety (asi 600 g), olivový olej, sůl, mletý pepř, lžíci hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 dcl smetany, dijonskou hořčici, 100 g slaniny, 100 g sýra na strouhání, sekanou nebo sušenou petrželku, plátek másla.
Postup: Neloupané cukety nakrájíme na plátky asi 2–3 mm silné. V pánvi rozpálíme olivový olej a nakrájenou cuketu orestujeme. Osolíme, ochutíme čerstvě mletým pepřem, přidáme nakrájenou slaninu a dobře promícháme. Orestované plátky poprášíme hladkou moukou a zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali lžičku hořčice. Promícháme, a jakmile pokrm zhoustne, přilijeme mléko. Nakonec přidáme petrželku a ještě promícháme. Vzniklou směsí naplníme zapékací nádobu, vymazanou máslem, povrch posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě rozpálené na 200 °C asi 15 minut. Dobrou chuť!
29.5.2007 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5