Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečená dijonská cuketa

Potřebujete: Tři menší cukety (asi 600 g), olivový olej, sůl, mletý pepř, lžíci hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 dcl smetany, dijonskou hořčici, 100 g slaniny, 100 g sýra na strouhání, sekanou nebo sušenou petrželku, plátek másla.

Postup: Neloupané cukety nakrájíme na plátky asi 2–3 mm silné. V pánvi rozpálíme olivový olej a nakrájenou cuketu orestujeme. Osolíme, ochutíme čerstvě mletým pepřem, přidáme nakrájenou slaninu a dobře promícháme. Orestované plátky poprášíme hladkou moukou a zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali lžičku hořčice. Promícháme, a jakmile pokrm zhoustne, přilijeme mléko. Nakonec přidáme petrželku a ještě promícháme. Vzniklou směsí naplníme zapékací nádobu, vymazanou máslem, povrch posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě rozpálené na 200 °C asi 15 minut. Dobrou chuť!

Marie Poštová


29.5.2007   Rubrika:   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečená dijonská cuketa

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80351.
    Archiv anket.