Květákové placičky
Potřebujete: 1 květák, 3 vejce, sůl, pepř, trošku muškátového oříšku, asi 2 lžíce hladké mouky na zahuštění.
Postup: Květák rozdělte na menší kousky, důkladně omyjte a syrový nastrouhejte nahrubo. Přidejte koření, žloutky a mouku, pořádně promíchejte. Na závěr opatrně přidejte sníh z bílků. Na rozpáleném oleji smažte placičky.
Takhle připravuje květákové placičky Meryl
26.7.2007 Rubrika: | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Květákové placičky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Dneska jsme vyzkoušela a až na mou chybu to bylo výborný. Já totiž místo toto abych květák povařila, tak ho rozvařila a to se moc péct nedalo. Takže jsem to musela obalit ve strouhance a pak to šlo. Ale asi to má být trošku jiný.
Odzkoušeno a výbornéManža totiž květák jí jen smaženej nebo syrovej a včera dlabal ani se neptla z čeho to je
Meryl-super
Já přidávám sýr a petrželku, bez té petrželky to vypadá mdle, dodá tomu barevnost.
Vyzkoušela jsem květákové placičky (jen jsem doma neměla muškátový oříšek, ještě jsem ho do ničeho nepotřebovala, tak jsem místo něj použila trochu podravky) a chválím a zařazuji mezi má oblíbená jídla. Květák jsem použila syrový.
Bridgetj: Docela velký a hlavně pěkný květák jsem koupila včera v Lidlu za dvacku.
taky ,taky, dělávám říkám tomu sněhulky. Moooc dobré
matysek: Taky tak, taky tak. Chvilku povařím a vydličkou rozmačkám. Hned se uvolní trochu páry v těle
Květák bych si dala. Ale všude prodávají takový malý zgarby za šílený peníze
Sára: nééé jsou úžasné lehoučké, nadýchané a kupodivu ani ne moc mastné asi ten sníh hned po zahřátí placku "zavře" a olej do ní nepronikne tolik jako do klasických placek !
Doporučuji vyzkoušet i varianty Kapusta nebo Kadeřávek nebo místo květáku!
Fanšmejři mohou přistrouhat trochu uzeniny
květák miluju a dělám karbanátky, ale tohle vyzkouším taky, Merylko a nejsou po tom sněhu ty placičku takové sněhovéjako nabobtnané
květákové placičky miluju, ale dělám je z vařeného květáku, jen ho lehce rozmačkám vidličkou, jinak přísady jsou stejné, odpadá dle mého zdlouhavé strouhání a je to mňam
Zkusím. Já dělám z vařeného, plus vajíčka, strouhanka, hl. mouka, pepř, případně trochu strouhaného sýra. To mám raději než obalovaný.
jo je to dobrota jen tak bez brambor
ňami ňam
Hned vyzkousim