Kaše z dýně
Potřebujete: 1/2 kg brambor, 1 kg oranžové dýně (výborně se hodí i žlutomasé dýně), oříšek másla, 200 ml smetany na vaření, sůl a pepř.
Postup: Brambory oloupejte, dýni oloupejte a střed zbavte pecek i všech vláken. Nakrájejte na malé kousky. Vše můžete upravit dvěma způsoby: buď vařit ve vodě (kterou bohužel slijete), nebo povařit v páře (brambory i dýně si zachovají barvu a chuť). Až budou brambory i dýně měkké, pořádně je rozmačkejte (kdo má rád kaši hladkou, rozmixuje), přidejte máslo, smetanu, dochuťte pepřem a solí.
Tip na servírování: Podávejte například s přírodním kuřecím řízkem a hlávkovým salátem; dušenou zeleninou hustě sypanou sýrem; grilovaným párkem...
4.10.2007 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kaše z dýně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kaše z dýně jako název pokrmu zní poněkud nejedle...