Zeleninová tlačenka
Potřebujete: květák (brokolici), asi 15 dkg chřestových špiček nebo nakládaných kukuřiček, mrkev, 20 dkg nízkotučného tvarohu, vejce, želatinu, sůl, pepř, zelené bylinky (petržel, kerblík nebo i kopr)
Postup: Pokud chcete mít zeleninu křupavou, pouze ji pár minut blanšírujte, jinak povařte doměkka. Připravte želatinu podle návodu na sáčku. Do tvarohu vmíchejte koření a nadrobno nakrájené bylinky. Do podlouhlé formy naskládejte jednu vrstvu zeleniny. Ochucený tvaroh smíchejte s troškou vody a připravenou želatinou, navrstvěte na zeleninu a vrstvy střídejte. Poslední vrstvu můžete dozdobit celými lístky petržele nebo kerblíku. Po vyndání z formy poslouží jako hezká dekorace.
Nechte vychladit v lednici - nejlépe je připravit tuto tlačenku den předem.
22.10.2007 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zeleninová tlačenka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Pavla_L: já myslím že má být uvařené a zamíchá se do zeleniny
kam se dá to vejce?
ticho po pěšině. Zdravá strava netáhne?