Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Cuketový zapečenec

Cuketový zapečenec

Potřebujete: 8 cuket, zelené bylinky (svazek pažitky nebo celerovou, petrželovou nať, bazalku – co máte rádi), 5 vajec, 1 kelímek kysané smetany, sůl, pepř.

Postup: Cukety omyjte a nakrájejte na širší kolečka, ta potom na "obdélníky". Konce cuket nepoužívejte. Dejte vařit do osolené vody asi na patnáct minut. Nechte okapat. Část cuket rozmixujte se zakysanou smetanou, vmíchejte vejce, nakrájené bylinky, osolte a opepřete. Zbytek cuketových hranolků vložte do zapékací mísy vymazané tukem a vysypané strouhankou, zalijte vejci rozšlehanými ve smetaně. Zapékejte ve vyhřáté troubě, až se vaječná směs srazí.

Tip: Kdo má rád sýrovou krustu, může chvíli před dokončením posypat strouhaným sýrem.

Lenka Moučková


30.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Cuketový zapečenec

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80351.
    Archiv anket.