Plněný celer
Potřebujete: Několik bulv celeru (menších až středních), mrkev, cibuli, sůl, pepř, sýr, máslo, 1/2 sklenice vody.
Postup: Celer dobře omyjte, rozkrojte na půlky a vydlabejte tak, aby stěna zůstala dostatečně silná. Krátce povařte (blanšírujte) ve vroucí vodě. Vydlabanou hmotu nakrájejte nadrobno. Očistěte mrkev, oloupejte cibuli – vše nakrájejte nadrobno ve stejném poměru, jako je nakrájená vydlabaná celerová hmota. Cibulku osmažte na másle, až zesklovatí. Vše smíchejte.
Celery naskládejte do zapékací misky, rozdělte do nich nádivku. Posypejte strouhaným sýrem a na každou hrudku dejte vločku másla. Zapékejte v předehřáté troubě při 200–220° C.
Za velmi netradiční recept děkujeme čtenářce Mirce z jižních Čech.
21.12.2007 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Plněný celer
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tak abyste věděly, udělala jsem to a všichni si pochvalovali!!! Ale to dlabání byla docela fuška, na to by měl být nějaký fígl. Tohle budu dělávat, chce to jen koupit stejně velké menší celery. Měli jsme to ze čtyř a s bramborem to bylo fantastické.
Jé je, to je výborné, to určitě zkusím, celer mám ráda na všechny způsoby, nejraději smažený, a celerový krém jako polévku. Toto neznám!!!
Vidím, že celer tady nikomu nevoní, tak jako první vlaštovka hlásím, že to vypadá na vynikající recept a mezi svátky to určitě udělám. Na rozdíl od mnohých totiž celer miluju, doporučuju všem a začátečníkům radím udělat celerovou nádivku do vykostěného kuřete - strouhaný celer se osmaží na cibulce, prdnou se do toho 2-3 vejce, zamíchá, nechá ztuhnout, posolí se, popepří a hojně promíchá se zelenou petrželkou. Vykostěný plát kuřete se touto hmotou potře, stočí, sešije a peče jako normální kuře - koření, na máslo. Kdo nemá rád celer, po tomto si ho zamiluje!!! Tak holky, jdu svátkovat, mějte se!!!!