Zeleninová pánev po švýcarsku
Potřebujete: Různou zeleninu, vegetu bez glutamanu, olivový olej, bílé víno nebo sherry, sladkou papriku, sušený nebo granulovaný česnek, kari, smetanu na vaření.
Postup: Na olivový olej dáme oblíbenou (či dostupnou) zeleninu pokrájenou na středně velké kousky. K přípravě tohoto jídla se běžně používá paprika, sterilovaná kukuřice, pórek, čekankové puky. Nesmíme zapomenout ani na rajčata (také sterilovaná, pokud nemáte rádi čerstvá kvůli slupkám). Kromě toho lze použít i mrkev, topinambur (druh sladkého bramboru) nebo brokolici. Svou roli hraje fantazie...
Jemně orestujte, podlijte bílým vínem (stačí 2 dl) nebo sherry, okořeňte sladkou paprikou, vegetou bez glutamanu sodného či jinou kořenicí směsí, sušeným česnekem, troškou kari a přidejte 200 ml smetany na vaření. Nechte zpěnit a je hotovo.
Tip: Ve Švýcarsku se zelenina nedusí doměkka, jen upraví na ohni, aby byla trochu křupavá a neztratila vitaminy. Podáváme jako přílohu k masu a rýži nebo jen s čerstvým, nejlépe tmavým chlebem. Dá se připravit i pikantní varianta – potom je třeba výrazněji okořenit, přidat např. pálivou mletou papriku a pepř.
Čtenářka Olga z Brna píše: "Tento recept pochází z mého pobytu v Zürichu a nedám na něj dopustit. Každému chutná, a to v něm není maso!" A dodává, "ať vám chutná!"
My děkujeme za tvůrčí recept!
16.1.2008 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zeleninová pánev po švýcarsku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.taky bych to řešila s rýží,ale dělám něco podobného
Aja: a ja hlasuji pro basmati
Velká jednička za recept
a topinambur y máme na zahradě u plotu
Promíchat s těstovinami a nemuset řešit přílohu
to bude dobrota... určitě přidám brokolici
určitě vyzkouším