Imám v bezvědomí
Potřebujete: 4 lilky, 1 dl olivového oleje, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 2 feferonky, 2 rajčata, lžičku cukru, čerstvou petrželku, lžičku sladké papriky, pepř a sůl.
Postup: Lilky omyjeme, osušíme (neloupeme!) a po délce vyřízneme klínek asi do hloubky čtyř centimetrů. Odhalenou dužinu řádně osolíme a necháme asi půl hodiny "vypotit". Pak lilky omyjeme, osušíme a na oleji opečeme ze všech stran. Na pánvi na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli a česnek, na kostičky nakrájená rajčata a feferonky. Přidáme cukr a papriku, podlijeme vodou (může být i trocha bílého vína) a dusíme, dokud se tekutina nevypaří. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Lilky naklademe těsně vedle sebe do zapékací mísy klínkem nahoru, otvory naplníme pikantní směsí. Vše hustě posypeme sekanou petrželkou, trochu podlijeme a dáme zapéct asi na 20 minut do trouby.
"Doufám, že všem bude chutnat tento recept jako mně," přeje si Radka. Za originální recept děkujeme
6.5.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Imám v bezvědomí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Znám to ze zeleninové kuchařky, tam je napsáno: Imám se skácel - nejprve mne zaujal název. Ale je to móc dobré, tedy kdo má rád lilek, jako já.
bomba
Tohle znám pod názvem Imam bailde - překlad je správně. Omdlel údajné poté, co zjistil, kolik oleje bylo na to jídlo potřeba.