Zapečená brokolice
Ingredience: 500g brokolice, sůl, 300g zakysané smetany, 5 vajec, 200g nastrouhaného ementálu, muškátový oříšek, bílý pepř, 2–3 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky.
Postup: Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Stonek oloupeme a pokrájíme. Vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vodu slijeme, brokolici ochladíme a necháme okapat. Smetanu rozšleháme s vejci a sýrem, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C. Plochou zapékací formu vymažeme máslem a posypeme strouhankou.
Brokolici rozprostřeme na dno a přelijeme vejci se smetanou a sýrem. Zbytek másla rozdělíme po povrchu.
Zapékáme asi 20 minut.
27.7.2012 Rubrika: Zelenina | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečená brokolice
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Luciš: taky občas dělám a mám ji ráda, chlapi ji ale moc nemusí
Náhodou obalená je lepší než řízek.
PS.: Vegetarián rozhodně nejsem
mám ráda brokolici, ale řízek je řízek...
Z brokolice všechno, ňam. I pomazánku, vařenou brokolici pomačkat, přidat jednu poličanku, Lučinu (nebo trochu tvarohu, může být i bílý nekyselý hustý jogurt), česnek, sůl, pepř.
Brokolici nee!
protože se to bude ještě zapékat, stačí celou růžici brokolice postavit košťálem dolů na pařák a pod pokličkou jen trochu předvařit do poloměkka. Pak dodržet předepsaný postup - brokolice je fajn, jde z ní dělat všechno možné.