Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Ingredience: 500g brokolice, sůl, 300g zakysané smetany, 5 vajec, 200g nastrouhaného ementálu, muškátový oříšek, bílý pepř, 2–3 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky.

Postup: Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Stonek oloupeme a pokrájíme. Vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vodu slijeme, brokolici ochladíme a necháme okapat. Smetanu rozšleháme s vejci a sýrem, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C. Plochou zapékací formu vymažeme máslem a posypeme strouhankou.
Brokolici rozprostřeme na dno a přelijeme vejci se smetanou a sýrem. Zbytek másla rozdělíme po povrchu.
Zapékáme asi 20 minut.

Lenka Moučková


27.7.2012   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečená brokolice

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
magic11
magic11 - 29.7.2012 17:33

Luciš: taky občas dělám a mám ji ráda, chlapi ji ale moc nemusí smajlik - 26

 
jamb
jamb - 27.7.2012 15:20

Náhodou obalená je lepší než řízek.
PS.: Vegetarián rozhodně nejsem

 
sharon
sharon - 27.7.2012 12:23

mám ráda brokolici, ale řízek je řízek...smajlik - 26smajlik - 26

 
Luciš
Luciš - 27.7.2012 11:48

Z brokolice všechno, ňam. I pomazánku, vařenou brokolici pomačkat, přidat jednu poličanku, Lučinu (nebo trochu tvarohu, může být i bílý nekyselý hustý jogurt), česnek, sůl, pepř.

 
dadka
dadka - 27.7.2012 8:39

Brokolici nee!smajlik - 48

 
orinka
orinka - 27.7.2012 7:37

protože se to bude ještě zapékat, stačí celou růžici brokolice postavit košťálem dolů na pařák a pod pokličkou jen trochu předvařit do poloměkka. Pak dodržet předepsaný postup - brokolice je fajn, jde z ní dělat všechno možné.smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80343.
    Archiv anket.