Sekaná z cukety
Potřebujete: 2 cukety, 2 mrkve, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, asi lžičku knímu (rozdrceného), sůl, pepř, asi lžíci majoránky, 1 vejce, 3 rohlíky
Postup: Cuketu nahrubo nastrouhejte a asi po dvaceti minutách z ní vymačkejte šťávu. Cibuli a mrkev též nastrouhejte na hrubším struhadle. Rohlíky nakrájejte na kostičky a nechte je trochu oschnout. Na osmaženou cibulku přidejte mrkev, prohřejte a přidejte cuketu, česnek a koření. Takto vytvořený základ pak v míse smíchejte s vejcem a kostičkami z rohlíků. Pečte v zapékací misce nebo v srnčím hřebtu vystlaným pečícím papírem asi 1 hodinu při 180 stupních.
1.8.2012 Rubrika: Zelenina | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sekaná z cukety
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak zrovna do sekany bych stavu z cukety (nebo jine zeleniny) nevymackávala k vuli stavnatosti, ale jinak zajimavé, mohla bych vyzkouset az budu doma sama
evropka: jo a můžeš si v tom obalit plátek panenky a usmažit zdravej řízek
dadka: ta je tam asi kvůli barevnosti.
Z cukíny se dají dělat divy, ale dala bych tam asi vajíčka a mrkev bych vynechala.
evropka: můžeš si tam přidat kus uzeného nebo jiného předem tepelně zpracovaného masa. Ale těch vajíček bych na spojení dala aspoň 3, pořád se mi zdá, že se to bude sypat.
To by mohlo byt dobre, vlastne takova nadivka...Cuketa je vdecna da se pridat do leca, ke spagetam k rajcatum ...
závidím všem vegetariánům kteří si pochutnají na tomto jídle...já to určitě péct nebudu,ale ochutnám
nastrouhanou cuketu je třeba osolit, aby pustila vodu. Tento recept neznám, možná vyzkouším, na slano dělávám cuketovou slanou buchtu se sýrem, vejci , uzeninou a polohrubou moukou - to mám osvědčené.