Rajčata po námořnicku
Potřebujete: 4 tvrdší rajčata, 3 vejce natvrdo, 2 lžíce drobně nakrájeného tuňáka v oleji, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce oleje, zelená petrželka, černý pepř a sůl.
Postup: Z rajčat seřízneme vršek, opatrně je vydlabeme lžící, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme asi hodinu odležet. Potom rajčata naplníme směsí z tuňáka v oleji promíchaného s nasekanou petrželkou, majonézou a vařenými vejci, které jsme nakrájeli na kostičky.
Podáváme s plátky opečeného toastového chleba.
8.8.2012 Rubrika: Zelenina | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rajčata po námořnicku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kombinaci rajče+tuňák mám ráda s těstovinami. Na oleji orestuju tenké plátky česneku, přidám tuňáka z nějaké lepší konzervy, loupaná rajčata nakrájená nadrobno, sůl, bazalku a je hotovo.
tuňáka v oleji mají úplně nejlepšího v Lidlu... do salátu ho kupuju zásadně tam ...
já rajčata napélněná frknu do pekáčku na trochu oleje, posypu sýrem a dám zapéct
Linda: rio mare v oleji tuňák je akorát, zkoušelas?
Vyzkouším, díky!!
Mně se to docela líbí, ale tuňáka bych do toho dala už v zelenině, miluju Rio Mare, kde už je se zeleninou, takže ta chuť už pak není tak mdlá a do tohohle by se myslím i hodil. Musím zkusit
At delam co delam prijde mi tunak nemasny neslany a z konzervy je to jeste horsi, uplne nejhorsi je kdyz je nalozeny ve vode, v oleji to jeste jakz takz jde. Ryby mám rada na vsechny zpusoby, ale jak udelat chutne tunaka jsem jeste nevymyslela
mě se to docela líbí ... to bych dneska mohla udělat, už mám dlouho chuť na rybku ... ale večer jdu na koncert, tak se asi najím ve městě ... ale píšu si recepis ...
prostě bych vyklopila tuňáka na talíř, pokapala citronem, přidala usekanou cibulku a obložila rajčaty.
Ikdyž mám ryby ráda a lososa obzvlášť,náplň do rajčete bych dala jinou.
Dobre jsou plnene strouhankou do ni dat bylinky, trosku cesneku, petrzelku, oliv. olej, tymian + neco z rajcat duziny vydlabane...(muze byt i trocha rajske omacky k tomu az je hotovo)...Jak se rajcata vydlabou tak otocit dolu, dat na pap. ubrousek a nechat tak 20 min. "osusit"...
Může to být dobré a hezky to vypadat, ale já bych ta rajčata do toho salátu nakrájela, protože jinak by všichni vyžrali náplň a ta tvrdá rajčata bych si mohla strčit za klobouk
sevenofnine: možná aby změkla, když se píše ''tvrdší rajčata'' /taky nechápu,bude vše příliš naolejované/- jinak ač zelenina+ryba, tak docela kalorická bomba
holky proč se nechávají vydlabaná rajčata odležet? A proč se pokapávají olejem, když tam patří majolka a olej z tuňáka? Nerejpu, ale fakt to nevím, já dělávám plněná rajčata vším možným na studeno nebo zapečené, ale nikdy je odleželé nebo olejované před finální úpravou nemám ...