Zapečený květák
Potřebujete: 1 květák, 15 dkg anglické slaniny, sůl, pepř, 2 vejce, 1 šlehačku, dle chuti pažitku a navrch tvrdý sýr.
Postup: Květák ovaříme ve slané vodě. Když vychladne, každou malou růžicku zabalíme do slaniny a dáme do zapékací mísy. Když máme všechny růžičky zabalené, rozmícháme šlehačku, vejce, sůl, pepř (pažitku) a zalijeme ho. Můžeme posypat tvrdým sýrem a necháme asi 20 minut zapékat. Podáváme s bramborem.
12.10.2012 Rubrika: Zelenina | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečený květák
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kvetak u me bez slaniny, ale jinak super...
té anglické tak půl kila
dobrej tip na zítřejší oběd , díky Merylko
vyzkouším
To by diky slanine mohlo projit i u nás
to vypadá dobře - zrovna mám velký květák - byl za 9,90 a krásný, zkusím to
dělávám zapečený většinou jen s cibulí a někdy nějakou uzeninou, ale takhle zabalené to může vypadat hezky
to je určitě dobré
my děláme --ovařit, dát do zapékacá misky, kečup, zalít rozšlehaným vejcem a posypat strouhaným sýrem, nebo poklást plátkovým...
to vypadá moc dobře