Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Smažený celer

Smažený celer

 

Potřebujete: 8 tenkých plátků celeru, 4 kolečka salámu, 4 plátky eidamu, trojbal.

Postup: Čerstvě ukrojené plátky celeru uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, vyjmeme je, necháme dobře okapat. Potom vždy mezi dva plátky celeru vložíme salám a sýr, obalíme v trojbalu a 2–3 minuty smažíme při teplotě asi 170–180 °C. Podáváme s tatarskou omáčkou, brambory a zeleninovým salátem.

Meryl


10.1.2013   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 28   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Smažený celer

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
ASTRUSKA
ASTRUSKA - 11.1.2013 20:23

smajlik - 105
Díky za vaše, postřehy a rady jak s celerem!!! Dnes jsem koupila hned dva a i červenou řepu a budu vytvářet na neděli mňaminky! a ještě k tomu mlété závitky v kapustovém listě,pěkně v parním hrncismajlik - 77...no to si šmákneme!smajlik - 64 díky!....v záloze mám ošizenou svíčkovou,kdyby něcosmajlik - 68

 
Tobii
Tobii - 11.1.2013 18:29

Ty celerové hranolky připravuju syrové - smaží se docela dlouho - no asi jako bramborové -ale jsou výborné. Ze začátku jsem je předvařovala, pak jsem neměla čas a zjistila jsem, že to na chuti ani délce přípravy stejně nemá vliv. Smažím je ale na normálním oleji. V troubě je peču syrové, s olivovým olejem a kořením, nebo bylinkami, nebo kari, nebo česnekem, každopádně jsou vynikající!smajlik - 47
V poslední době ujíždím i na těch celerových a řepových chipsech, mňam!

 
orinka
orinka - 11.1.2013 16:14

tak jste mě zblbly, že jsem koupila 3 celery a udělám je na hranolky v neděli k pečenému kuřeti.

 
orinka
orinka - 11.1.2013 13:27

sharon: jak by ne - Lotos. Jídelna zahradnického podniku. Dělali dobrá jídla, já milovala "masité hašé se sázeným vejcem". Chodila jsem tam z ekonomky, že to bylo blízko.

 
orinka
orinka - 11.1.2013 13:27

sqwela: býčí koule jsou výborný!! Klidně si je kup. Lehce zmrzlé je nakrájej na plátky a přes noc nech máčet v mléce. Pak osol a připrav jako normální řízek. V Bratislavě jsem je jedla nadrobno krájené na cibulce a taky byly fajn - příprava je předtím stejná. Je hrozná škoda nechat si zkazit první jídlo špatnou kuchařkou.

 
sqwela
sqwela - 11.1.2013 11:26

Pentlička: já jsem v závodní jídelně, ještě když jsme nějakou měli, jedla býčí, ehm, koule a taky to bylo pěkně hnusný. Ale vyzkoušela bych je někde jinde, třeba to nebude vůbec špatný , když se to dobře připravísmajlik - 58

 
sqwela
sqwela - 11.1.2013 11:23

celer je skvělý, já z něj dělám pomazánku na různé způsoby a je moc chutný a zdravý (hlavně pro chlapy, chichi) a taky levný. výborná zeleninka, ty celerové hranolky bych vyzkoušela, máte někdo tip, jak na to? předvařit? či péct-smažit-za syrova?
A tento smažená celer se sejra a salámem taky vyzkouším, bezva tip! :smajlik - 61

 
sharon
sharon - 11.1.2013 10:30

orinka: pamatuješ závodní jídelnu v pasáži ???.......vařili tam skvěle....smajlik - 47

 
orinka
orinka - 11.1.2013 10:21

Pentlička: no neblázni - jak můžeš jídlo hodnotit podle závodní jídelny?!smajlik - 76 Ty smažené celerové hranolky mi právě přišly vhod jako výborný tip, potřebuju dělat pohoštění a tohle bude chutnat. To tu ještě nebylo.

 
Pentlička
Pentlička - 11.1.2013 9:14

Smažený celer jsem si jednou dala v závodní jídelně, vypadalo a vonělo to lákavě, když když jsem do toho kousla, málem jsem se poblila. Fuj - nikdy více!

 
orinka
orinka - 11.1.2013 9:00

Bety: no vida, celerové hranolky mi nenapadly a přitom to může být bezva. Pečeš je na nějakém tuku nebo nasucho?

 
Betyyna
Betyyna - 11.1.2013 7:57

Smažený celer miluju a taky celerové hranolky - peču je taky v troubě.

 
Ivča+3
Ivča+3 - 10.1.2013 21:30

Já taky horuju pro celerové hranolky na olivovém oleji připravené smajlik - 64, s takovým dušeným krůtm stehnem, to nemá chybu smajlik - 57

 
Gorawen
Gorawen - 10.1.2013 19:01

To by mohlo byt dobre (bez salamusmajlik - 58)smajlik - 47

 
Tobii
Tobii - 10.1.2013 18:59

My doma milujeme celerové hranolky, děti se po tom můžou utlouct, doporučuji! Výborné jsou i pečené v troubě, s troškou kari, olivovým olejem, mňam!smajlik - 47

 
babkatapka
babkatapka - 10.1.2013 16:52

Taky nepředvářím, a nedávám sýr ani salám. Mám ráda jen samotný celersmajlik - 57

 
Jagea
Jagea - 10.1.2013 15:48

Celer mám ráda na různé způsoby, tedy i v trojobalu. Nepředvářím, dělám cca půlcentimetrové plátky, propečou se dobře a jsou chutnější. Salámem a sýrem si toto jídlo nekazím.

 
sharon
sharon - 10.1.2013 15:10

kolečka celeru do parního hrnce na chviličku , kolečka změknou a neztratí minerály... a pak obalit v trojobalu a do vajíčka namačkat česnek......

 
orinka
orinka - 10.1.2013 11:24

dadka: to máš lepší, když si to uděláš sama. Nakrájej pěkný celer, dej do hrnce (já dávám do papiňáku a je to hned), přidej nové koření, celý pepř, sůl a ocet. Za chvíli můžeš jíst.

 
Lip6
Lip6 - 10.1.2013 11:07

celer miluji na všechny způsoby, předvařený často nestihnu ani obalit, nějak zmizí ze stolu dřívsmajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.