Smažený celer
Potřebujete: 8 tenkých plátků celeru, 4 kolečka salámu, 4 plátky eidamu, trojbal.
Postup: Čerstvě ukrojené plátky celeru uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, vyjmeme je, necháme dobře okapat. Potom vždy mezi dva plátky celeru vložíme salám a sýr, obalíme v trojbalu a 2–3 minuty smažíme při teplotě asi 170–180 °C. Podáváme s tatarskou omáčkou, brambory a zeleninovým salátem.
10.1.2013 Rubrika: Zelenina | Komentářů 28 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Smažený celer
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Díky za vaše, postřehy a rady jak s celerem!!! Dnes jsem koupila hned dva a i červenou řepu a budu vytvářet na neděli mňaminky! a ještě k tomu mlété závitky v kapustovém listě,pěkně v parním hrnci...no to si šmákneme! díky!....v záloze mám ošizenou svíčkovou,kdyby něco
Ty celerové hranolky připravuju syrové - smaží se docela dlouho - no asi jako bramborové -ale jsou výborné. Ze začátku jsem je předvařovala, pak jsem neměla čas a zjistila jsem, že to na chuti ani délce přípravy stejně nemá vliv. Smažím je ale na normálním oleji. V troubě je peču syrové, s olivovým olejem a kořením, nebo bylinkami, nebo kari, nebo česnekem, každopádně jsou vynikající!
V poslední době ujíždím i na těch celerových a řepových chipsech, mňam!
tak jste mě zblbly, že jsem koupila 3 celery a udělám je na hranolky v neděli k pečenému kuřeti.
sharon: jak by ne - Lotos. Jídelna zahradnického podniku. Dělali dobrá jídla, já milovala "masité hašé se sázeným vejcem". Chodila jsem tam z ekonomky, že to bylo blízko.
sqwela: býčí koule jsou výborný!! Klidně si je kup. Lehce zmrzlé je nakrájej na plátky a přes noc nech máčet v mléce. Pak osol a připrav jako normální řízek. V Bratislavě jsem je jedla nadrobno krájené na cibulce a taky byly fajn - příprava je předtím stejná. Je hrozná škoda nechat si zkazit první jídlo špatnou kuchařkou.
Pentlička: já jsem v závodní jídelně, ještě když jsme nějakou měli, jedla býčí, ehm, koule a taky to bylo pěkně hnusný. Ale vyzkoušela bych je někde jinde, třeba to nebude vůbec špatný , když se to dobře připraví
celer je skvělý, já z něj dělám pomazánku na různé způsoby a je moc chutný a zdravý (hlavně pro chlapy, chichi) a taky levný. výborná zeleninka, ty celerové hranolky bych vyzkoušela, máte někdo tip, jak na to? předvařit? či péct-smažit-za syrova?
A tento smažená celer se sejra a salámem taky vyzkouším, bezva tip! :
orinka: pamatuješ závodní jídelnu v pasáži ???.......vařili tam skvěle....
Pentlička: no neblázni - jak můžeš jídlo hodnotit podle závodní jídelny?! Ty smažené celerové hranolky mi právě přišly vhod jako výborný tip, potřebuju dělat pohoštění a tohle bude chutnat. To tu ještě nebylo.
Smažený celer jsem si jednou dala v závodní jídelně, vypadalo a vonělo to lákavě, když když jsem do toho kousla, málem jsem se poblila. Fuj - nikdy více!
Bety: no vida, celerové hranolky mi nenapadly a přitom to může být bezva. Pečeš je na nějakém tuku nebo nasucho?
Smažený celer miluju a taky celerové hranolky - peču je taky v troubě.
Já taky horuju pro celerové hranolky na olivovém oleji připravené , s takovým dušeným krůtm stehnem, to nemá chybu
To by mohlo byt dobre (bez salamu)
My doma milujeme celerové hranolky, děti se po tom můžou utlouct, doporučuji! Výborné jsou i pečené v troubě, s troškou kari, olivovým olejem, mňam!
Taky nepředvářím, a nedávám sýr ani salám. Mám ráda jen samotný celer
Celer mám ráda na různé způsoby, tedy i v trojobalu. Nepředvářím, dělám cca půlcentimetrové plátky, propečou se dobře a jsou chutnější. Salámem a sýrem si toto jídlo nekazím.
kolečka celeru do parního hrnce na chviličku , kolečka změknou a neztratí minerály... a pak obalit v trojobalu a do vajíčka namačkat česnek......
dadka: to máš lepší, když si to uděláš sama. Nakrájej pěkný celer, dej do hrnce (já dávám do papiňáku a je to hned), přidej nové koření, celý pepř, sůl a ocet. Za chvíli můžeš jíst.
celer miluji na všechny způsoby, předvařený často nestihnu ani obalit, nějak zmizí ze stolu dřív