Kuskus s chilli omáčkou
Ingredience: kuskus, plechovka červených fazolek v chilli omáčce (nejlepe Bonduelle), plechovka kukuřice, sýr balkánského typu nebo feta, olivy, sůl, podravka.
Postup: Do 1/3 misky nasypeme kuskus, přidáme trošku soli nebo podravky, zalijeme horkou vodou (nebo vývarem) tak, aby byla hladina nad kuskusem ještě asi centimetr, a přiklopíme talířem. Po pěti minutách zkontrolujeme, jestli se voda vsákla, a klademe fazolky i s nálevem, dále kukuřičky, navrch sýr nakrájený na kostky a posypeme olivami (pro lepší efekt nakrájenými na kolečka).
5.3.2013 Rubrika: Zelenina | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuskus s chilli omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: souhlasím s tebou, od té doby co jsi mi poradila bulgur tak na něj nedám dopustit a připravuju ho jako kuskus , na sladko i na slano.... přijde mi že bulgur nemá takovou tu zvláštní pachuť.....
Linda: tak to je smůla, mně kuskus právěže moc nechutná.
orinka: jenze bulgur je uz na hranici co moje alergie snese, s kuskusem problem nemam ale jak rikam pro me neochutitelny ..mam rada ostrou asijskou kuchyni
Linda: místo kuskusu si kup bulgur, není sice instantní jako kuskus, ale chutná daleko líp - upravuješ ho jako rýži, takže je i rychlý
Mohla bych vyzkouset.... kuskus je docela jedly, ale je pro me nemastny neslany, nejsem shopna ho ochutit natolik, aby byl opravdu chutny...mozna chillifazolky a feta syr by mu pomohly