Salát z ředkviček
Potřebujete: 4 svazky ředkviček, 150 g majonézy, cukr, sůl, 2 lžíce husté sladké smetany nebo jogurtu, špetku pepře.
Postup: Ředkvičky opereme a nahrubo nastrouháme, zalijeme osolenou a přislazenou majonézou, kterou jsme zředili smetanou nebo jogurtem. Můžeme zakapat octem nebo citrónem. Pro zmírnění ostrosti salátu lze přidat nastrouhanou mrkev.
18.4.2013 Rubrika: Zelenina | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Salát z ředkviček
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka:
Taky mam rada redkvicky staci dobry chleba, dobre maslo na to redkvicky mnam, mnam...
sharon: však já dávno tvrdím, že jsme jako dvojčata
orinka: tys mi to na té cibulce vzala.... to znám a je to vážně dobrý....já je kupuju často pokud nemám své vlastní , můj muž je chroupe jen tak.....
ředkvičková sezóna je tu, máme je doma pořád a jsem ráda. Protože jsou dobré jen tak, na uvedený salát a taky se dají udělat jako teplé jídlo - na cibulce podusit do sklovita, zalít vajíčky, na to pažitku a s bramborama je večeře. Právě jsem přinesla dva svazky, stojí 7 korun v Kauflandu, mají akci.
Pockam az budou redkvicky a vyzkousim, vypada to dobre
super
Zkusím to, zní to dobře.
Dělám ho akorát s citronovou vodou a olivovým olejem, sůl, bílý pepř a je to bašta
Tak to jsem nikdy nejedla,ale musí to bejt děsně dobrý,zkusím to někdy až budou čerství ředkvičky