Zapečená zelenina
Potřebujete: do větší zapékací misky: 7 zralých rajčat, 2-3 lilky, 2-3 cukety, provensálské koření, česnek, olej, sůl, pepř, šunku (debrecínku, kladenskou)
Postup: Zapékací misku vytřete česnekem. Zeleninu nakrájejte na plátky. Lilek a cuketu orestujte na pánvičce. Pak střídavě, jako šupiny na rybě, zeleninu vyskládejte do zapékací misky. Průběžně dochucujte solí, pepřem a provensálským kořením. Pokapejte olivovým olejem. Dejte péct asi na 50 minut při 150 °C. Podávejte se šunkou od kosti nebo debrecínkou či kladenskou pečení. Pokud dáváte přednost bezmasé variantě, podávejte s tofu nebo s vařeným bramborem.
16.5.2013 Rubrika: Zelenina | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečená zelenina
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Dělám to tak, že nakrájím veškerou zeleninu, kterou najdu v lednici (včetně celeru, mrkve, řepy...), zaleju to olivovým olejem, osolím, přidám trochu vody a smíchám to se slunečnicovými a dýňovými semínky. Samotné s nějakým dipem či k masu je to
mňamka, i bez uzeniny a masa
Tak to je mňamka!!! I bez šunky.
Zapečené dobroty mám rádai bez uzeniny,stačí to dobře ochutit ,nemusím k zelenině mísit její chut´