Polentové karbanátky se špenátem
Potřebujete:
250g instantní polenty
1 cibuli
Slaninu - množství dle chuti
Olivový panenský olej na smažení
Postup:
Instantní polentu zalijeme vařící vodou dle návodu na obale a necháme vychladnout.
Na pánvičce zatím orestujeme cibulku a slaninu.
Vše zamícháme, vytvarujeme karbanátky které opékáme na trošce oleje. Pokud nemáte radi olivový olej na smažení, můžete samozřejmě použít jakýkoliv jiný.
Z tohoto množství získáme asi 15-17 karbanátků, které jsou výtečné jako příloha k dušenému špenátu.
Tento recept na rychlé, chutné a celkem i levné jídlo nám zaslala evropka
15.4.2014 Rubrika: Zelenina | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Polentové karbanátky se špenátem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.nemusí to být špatné jednou za čas...evropka je mlsná- vybíravá, ale sharon toto je lepší
já tedy místo polenty.....
orinka: Já zas do toho nastrouhám sýr,přidám vejce,hrubou mouku,někdy i trošku strouhanky.Přikořením česnekem (protlačeným skrz kleštičky),majoránku,sůl.Placičky jsou takové trochu bramborákovité,děti skoro nechtěly jíst tu kaši,jen aby zbylo na placičky....
Delam smazenou polentu, ale trosku po cesku - zalivam vyvarem (aby mela chut), pridavam malinke skvarky a smazim dozlatova na sadle, je to docela podobne opecenemu br.knedliku. S dusenou zeleninou na masle, to vubec neni spatne. Ale chce to ten polentovy zaklad radne ochutit, jinak je to takove mdle.
Milda3: já tam přidám žloutky, mouku, mléko, sníh z vajíček, trochu soli a prášku do pečiva a jsou z toho náramné křehoučké lívance.
evropka: když u nás zbyde brkaše tak paní druhý den ráno dělá z toho placičky,jen hrubá mouka a sůl,tak jsem to zkusil udělat taky a pořád se o lepilo na ruce,tak jsem zavolal paní a ta říká ,namočit ruce do studené vody a bylo po lepení
orinka - 15.4.2014 8:01 - jsem už pamětník,tak pamatuji taky kukuřičný chléb,ale brzo byl tvrdý,pekli ho v mém dětství sousedi
evropka: já kuskus taky už nekupuju, nechutná nám....
sharon: věru trochu lepí,ale namočíš si ruce ve studené vodě a vše ok
bulgur jsi mě zase poradila tytaky nedám na něj dopustit,ale vyřadila jsem kuskus...
evropka: prosím tě a nelepí se ta hmota když z ní děláš ty placičky ?
musím někdy vyzkoušet....a solí se to ?
musím se připojit k Orince, díky jí jsem se o Bulguru dozvěděla a je výýýborný , ke kuskusu nedá ani přirovnat , dělám jej na slano i na sladko.....
tu polentu jsem nikdy nejedla , u nás frčí se špenátem nudle....fleky....
no a já žiji v tom že na panenském oliváči se nesmaží , nebo jo ?...já jej dávám jen do salátů a když peču foccaciu.....tam je super....
Jarča*: jaru děkuju
holky o víkendu jsem jedla kachní konfit,tak přes týden to ladím zdravě
bulgur máme moc rádi, dokonce víc jak rýži, taky pohanka a jáhly nejsou špatné, ale dlouho mi trvalo než jsem přišla na to jak je upravit, ještě nám chutnají špaldové kroupy, nebo ječné/pšeničné kroupy. Polenta mě nelákala kvůli tomu, že je instantní a navíc má dost kalorii a po výživové stránce taky nic moc tělu nedá. Ale zkusit ji můžu, počkám až bude v akci .-).
Jarča*: mělo být - že by nedělala nic špatného
orinka: vidíš, bulgr jsem taky nikdy nejedla.
sevenofnine: protože to kupujem jak blbci. Výchozí surovina se po cestě výrazně a několikanásobně prodražuje. A dřív se kukuřící krmily tak akorát slepice.
holky, nad všechny kuskusy je bulgur - není sice instantní a hned hotový, ale chuť je docela jiná. V kuskusu cítím chemii, bulgur je lahodně oříškový. Dělá se jako rýže.
Polentu jsem nikdy nejedla, ale evropce věřím, že by nedělala špatného, tak to klidně zkusím
Stejně mám pocit, že je v poslední době trend vracet se k surovinám našich předků - jáhly, pohanka... Určitě je to pro náš organismus lepší než potraviny plné éček. Akorát je fakt, že když člověk vidí ty ceny, o jídle chudých už se mluvit nedá
orinka: a proto Bulhaři Rumuny nazývají hanlivě mamaligáre
Almega: nejsem vegetarián, ale kuskus je moc dobrý, zkus se zeleninou jako rizoto
no jídlo chudých ... půl kila u nás stojí 36kč za 72kč za kilo mám kuře .-)
Almega: polenta je velmi fádní jídlo, v Itálii to bylo jídlo chudých a kukuřice sama o sobě moc zdravá není, však tam, kde ji konzumují - a nic jiného - se vyskytuje pelagra (nebo co). I v chudém Rumunsku ji pojídali, tam se té kaši říká Mamaliga.