Špenátová roláda
Potřebujete:
- 35 dkg špenátu
- 6 dkg másla
- 4 žloutky
- 10 dkg hrubé mouky
- sůl
- pepř.
- Náplň: 3 vejce, lžíce oleje, 5 dkg šunky nebo uzeniny, pepř, pažitka nebo petrželka. Na omáčku: 1/4 l vývaru (může být i masoxový), 2 žloutky, šťáva z 1 citronu, kůra z půlky citronu, lžička másla, lžička mouky.
Postup:
Špenát se uvaří v trošce vody (nepřikrytý) a rozmixuje (prolisuje). Utřou se žloutky s máslem a solí, přidá mouka a sníh ze 4 bílků. Těsto opatrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (na prst silně) a upečeme v mírné troubě (asi 10 min.). Ještě teplé stočíme i s papírem, po chvilce rozbalíme, zbavíme papíru, potřeme náplní, znovu stočíme a dáme na chvilku do trouby, aby náplň ztuhla. Náplň: Umícháme na trošce oleje nařídko vejce, přidáme sekanou uzeninu a pažitku. Citronová omáčka: Máslo utřeme s moukou, nalijeme na to vývar (zeleninový nebo masový), rozmícháme a pět minut vaříme. Do hotového přimícháme 2 žloutky, šťávu z citronu, kůru a osolíme. I když dá roláda víc práce, je to elegantní teplý předkrm nebo lehká večeře, hosté se jen olizují!
6.11.2015 Rubrika: Zelenina | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Špenátová roláda
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Už jsme ji dělala,nevím jakbyla dobrá,ale nevyhledávám opakované pečení
vidím tam 3vejce
orinka:
Souhlas, 9 vajec je přece jenom trochu moc
Dělávám, ale jinou. Špenátový protlak nechám rozpustit (méně práce), pak pokračuju jak je v receptu. Náplň dělám ale radši tvarohovou s máslem, se syrovou paprikou kapií. Je to velmi pěkné na řezu a není to tak těžké. V uvedeném receptu je na mě až moc vajíček.