Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Potřebujete:

  • 35 dkg špenátu
  • 6 dkg másla
  • 4 žloutky
  • 10 dkg hrubé mouky
  • sůl
  • pepř.
  • Náplň: 3 vejce, lžíce oleje, 5 dkg šunky nebo uzeniny, pepř, pažitka nebo petrželka. Na omáčku: 1/4 l vývaru (může být i masoxový), 2 žloutky, šťáva z 1 citronu, kůra z půlky citronu, lžička másla, lžička mouky.

Postup:

Špenát se uvaří v trošce vody (nepřikrytý) a rozmixuje (prolisuje). Utřou se žloutky s máslem a solí, přidá mouka a sníh ze 4 bílků. Těsto opatrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (na prst silně) a upečeme v mírné troubě (asi 10 min.). Ještě teplé stočíme i s papírem, po chvilce rozbalíme, zbavíme papíru, potřeme náplní, znovu stočíme a dáme na chvilku do trouby, aby náplň ztuhla. Náplň: Umícháme na trošce oleje nařídko vejce, přidáme sekanou uzeninu a pažitku. Citronová omáčka: Máslo utřeme s moukou, nalijeme na to vývar (zeleninový nebo masový), rozmícháme a pět minut vaříme. Do hotového přimícháme 2 žloutky, šťávu z citronu, kůru a osolíme. I když dá roláda víc práce, je to elegantní teplý předkrm nebo lehká večeře, hosté se jen olizují!

Redakce


6.11.2015   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Špenátová roláda

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Světlonoska
Světlonoska - 15.11.2015 15:36

Už jsme ji dělala,nevím jaksmajlik - 16byla dobrá,ale nevyhledávám opakované pečení

vidím tam 3vejce smajlik - 26

 
dadka
dadka - 6.11.2015 12:22

orinka:
Souhlas, 9 vajec je přece jenom trochu moc

 
orinka
orinka - 6.11.2015 10:08

Dělávám, ale jinou. Špenátový protlak nechám rozpustit (méně práce)smajlik - 68, pak pokračuju jak je v receptu. Náplň dělám ale radši tvarohovou s máslem, se syrovou paprikou kapií. Je to velmi pěkné na řezu a není to tak těžké. V uvedeném receptu je na mě až moc vajíček.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.