Cuketa po řecku
Potřebujeme:
4 malé cukety
2 papriky
5 malých červených cibulí
3 větvičky tymiánu
2 lžíce olivého oleje
4 rajčata
200 g sýru Feta (nebo Tofu)
černé olivy
sůl
mletý pepř
1 lžíce balsamikového octa
Postup:
Cukety nakrájíme na kostky a rozložíme na plech. Posypeme je nakrájenými paprikami a cibulemi pokrájenými na měsíčky. Přidáme tymián, všechno pokropíme olivovým olejem a plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Zatím spaříme a oloupeme rajčata, pokrájíme na osminky, sýr na kostičky, olivy na kolečka.
Po 20 minutách plech vytáhneme z trouby, přisypeme rajčata, sýr a olivy, všechno osolíme a opepříme, plech vrátíme zpátky do trouby a dopečeme ještě 15 minut. Hotové pokropíme octem.
Podáváme s chlebem nebo těstovinami či rýží.
Dobrou chuť přeje Sharon
8.12.2015 Rubrika: Zelenina | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Cuketa po řecku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.PEGG: jo, slečna byla bezlepkáč a ještě vegetarián. A já jim týden dělala kuchařku a už jsem nevěděla co. Tak jsem osmažila kolečka okurky a podávala s bramborem
PEGG: jasně....ale už to není co to bývalo...porce menší a menší......musím , jinak mě pan doktor tzv. zjebe.....
sharon - 9.12.2015 9:15 jen to nepřežeňte, děláte si místo v bříšku na vánoční řízky, že?
Milda3 - 8.12.2015 10:56
catcat - 8.12.2015 15:19 z okurky? To jako, že se to normálně upeče? Okurku tepelně upravenou jsem ještě nejedla.
Milda3: catcat: to mě pobavilo....náááhodou zrovna teď máme doma bezmasý týdem......čočku, špenát, palačinky....
anitech: já jsem náhodou páchala řízky ze salátových okurek pro zpestření stravy jedné slečně na táboře kupodivu je ocenila
catcat: no však řízek, ještě jsi nikdy neslyšela o zeleninovém řízku
Milda3: k sharon jedině řízek
nevím jestli se daj teď koupit cukety,ale vypadá to dost jedle,jestli tu ještě budu,tak to příští rok zkusím,kolikrát cukety rozdáváme a zeleninu i sýry máme rádi,ale k sharon mi víc štymuje něco v trojobalu,nebo když z toho trčí kost
anitech: sharon: drobnost ....vsak ona zelenina vyroste i pristi rok
anitech: to máš pravdu jenže já tenhle recept posílala ještě když byla zelenina na zahradě..... netuším kde se zatoulal....
tohle jídlo dělávám, je to moc dobré,přidávám ještě lilek. Ale momentálně, kdy je zelenina drahá, je to maso přece jenom levnější
Hmmm, to může být dobré, zkusím to.