Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Ingredience: 500g brokolice, sůl, 300g zakysané smetany, 5 vajec, 200g nastrouhaného ementálu, muškátový oříšek, bílý pepř, 2–3 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky.

Postup: Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Stonek oloupeme a pokrájíme. Vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vodu slijeme, brokolici ochladíme a necháme okapat. Smetanu rozšleháme s vejci a sýrem, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C. Plochou zapékací formu vymažeme máslem a posypeme strouhankou.
Brokolici rozprostřeme na dno a přelijeme vejci se smetanou a sýrem. Zbytek másla rozdělíme po povrchu.
Zapékáme asi 20 minut.

Marie Poštová


9.2.2006   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 16   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Brokolicový nákyp

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.