Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pohankové placičky

Pohankové placičky

Ingredience: Asi půl balíčku pohankových vloček (zakoupíme v obchodu se zdravou výživou), sýr (mohou být různé druhy – já mám nejradši cihla + feta + uzený sýr), 2 vejce, zelenina (dle chuti a sezóny – může být i mražená směs hrášek, kukuřice, mrkev – dáme na sítko a prolijeme horkou vodou), pokud máme zbytek tofu nebo tempehu, oblíbené koření (v dosti velkém množství, dle chuti), olivový olej. 

Postup: Ze všech ingrediencí vypracujeme hmotu (máme-li zbytek fazolí nebo čočky, můžeme přidat), kterou necháme chvíli odpočinout. Plech si vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na cca 200°C. 
Z hmoty vytvarujeme bochánky, které peroutkou potřeme směsí olivového oleje a arabského koření. Pečeme asi 20 minut, dokud nejsou hezky hnědé.

Recept nám zaslala čtenářka terkabaterka. 

Marie Poštová


23.2.2006   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pohankové placičky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.