Pohankové placičky
Ingredience: Asi půl balíčku pohankových vloček (zakoupíme v obchodu se zdravou výživou), sýr (mohou být různé druhy – já mám nejradši cihla + feta + uzený sýr), 2 vejce, zelenina (dle chuti a sezóny – může být i mražená směs hrášek, kukuřice, mrkev – dáme na sítko a prolijeme horkou vodou), pokud máme zbytek tofu nebo tempehu, oblíbené koření (v dosti velkém množství, dle chuti), olivový olej.
Postup: Ze všech ingrediencí vypracujeme hmotu (máme-li zbytek fazolí nebo čočky, můžeme přidat), kterou necháme chvíli odpočinout. Plech si vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na cca 200°C.
Z hmoty vytvarujeme bochánky, které peroutkou potřeme směsí olivového oleje a arabského koření. Pečeme asi 20 minut, dokud nejsou hezky hnědé.
Recept nám zaslala čtenářka terkabaterka.
23.2.2006 Rubrika: Zelenina | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5