Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečená zelenina

mrkev

Ingredience: 700 g kedluben, 500 g karotky, 400 g cukety, 500 ml zeleninového vývaru (může být z kostky), kousek másla, trochu mouky, 200 ml mléka nebo smetany, sůl, pepř, svazek petrželové natě nebo kerblíku, strouhaný sýr (eidam, ementál, parmezán), olej na vymazání formy.

Postup: Oloupané kedlubny, karotku a neloupanou cuketu nakrájíme na tenké plátky. Kedlubny a karotku pak asi pět minut povaříme v zeleninovém vývaru. Vyjmeme z vývaru a necháme v sítu okapat. Vývar nevyléváme, budeme ho ještě potřebovat na přípravu omáčky. Rozehřejeme si máslo a přisypeme do něj mouku - uděláme si jíšku, do které přilejeme 300 ml zeleninového vývaru a smetanu (nebo mléko). Povaříme asi 5 minut. Do omáčky přihodíme hrst kerblíku či petrželky, které jsme nakrájeli nadrobno. Dochutíme solí a pepřem.
Vymažeme si olejem kulatou zapékací formu o průměru asi 27 cm. Do ní naskládáme kolečka cukety, karotky a kedluby - dokolečka. Přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme v troubě při 200 °C asi 40 minut. Na talíři ještě ozdobíme zelenou natí kerblíku či petrželky.

Marie Poštová


5.5.2006   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 2   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečená zelenina

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.