Napíchnutý lilek
Ingredience: 2 větší lilky, 1 červená nebo jinak barevná paprika, drcený černý pepř, sůl, olej, vinný ocet.
Postup: Omyté lilky nakrájíme podélně na plátky. Ty osolíme a necháme asi 10 minut "vypotit". Poté plátky opláchneme a důkladně osušíme. Papriku nakrájíme na větší čtverečky. Připravíme si směs na potírání. Rozmícháme ocet s olejem, solí a pepřem. Můžeme přidat i čerstvé koření podle naší chuti. Plátky lilku srolujeme a napichujeme na jehlu, střídavě s kousky papriky. Potřeme připravenou marinovací směsí. Grilujeme asi 8 minut, často obracíme.
Recept nám zaslala čtenářka E-ržika.
24.7.2006 Rubrika: Zelenina | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5