Květákové krokety
Potřebujete: asi 400 g květáku, sůl, 100 g šunky, 1 žemli, špetku muškátového květu, 1 vejce, 1 bílek, strouhanku, 100 g ztuženého pokrmového tuku
Postup: květák uvaříme v osolené vodě, vyndáme a necháme vychladnout. Pak jej rozsekáme na malinkaté kousíčky, přidáme na drobno nakrájenou šunku, ve vodě navlhčenou a vymačkanou žemli, sůl, špetku muškátového květu a vejce. Zpracujeme těsto a tvoříme z něj krokety, které namočíme v rozšlehaném bílku a obalíme ve strouhance. Smažíme do zlatova. Jako příloha je vhodný zeleninový salát na všechny možné způsoby.
11.4.2007 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5