Babiččina kapusta
Potřebujete: Hovězí maso (nejlépe kližka) asi 3/4 kg, 2 velké cibule, velkou paličku česneku, hlávku kapusty, pepř, sůl, maggi, trošku jíšky.
Postup: Maso nakrájené na kostičky dáme dusit na cibuli, přidáme asi 3 velké stroužky česneku, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Kapustu očistíme, nakrájíme na proužky a dáme dusit zvlášť, můžeme hned ochutit pepřem. Když je maso měkké a kapusta na skus, smícháme obojí dohromady, dochutíme zbylým rozmačkaným česnekem, pepřem (kapusta snese poměrně dost pepře) a maggi. Malinko zahustíme jíškou – jen tak, aby se zahustila šťáva, nesmí vzniknout omáčka.
Podáváme s bramborem, ale dobré je i s chlebem.
Recept nám poslala čtenářka Jana Minaříková.
9.5.2007 Rubrika: | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5