Cukeťák
.jpg)
Potřebujete: 2 středně velké cukety, listové těsto, 250 g sýru ricotta, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř
Postup: Do koláčové formy vtlačíme listové těsto a dáme předpéct. Cukety omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na drobné kostičky. Podusíme na másle. Odstavíme z ohně. V míse smícháme sýr ricotta, celá vejce, strouhaný sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s cuketami a rovnoměrně rozprostřeme na listové těsto. Dáme zapéct, až je těsto a povrch směsi zlatavý.
17.9.2010 Rubrika: | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Cukeťák
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Mařka: u nás se cukeťák říká bramboráku z cukety a ten je moc dobrý, kór, když je vylepšený nějakou uzeninou. mňam, na sladko by mě to taky nebavilo.
.gif)
Já mám z nich nejradši BRAMBORÁK !!!! sladký nemusím ...

já radši cuikeťák na sladko
.jpg)
Elen:
děkuji za radu,ale musím odmítnout i s vůní masa,cuketa mi roste v puse
.gif)
Elen: beru, a řízek nahoru, no ......

evropka: ty si tam dej uzený nebo šunku, a sharon si tam dá místo listovýho křehké těsto, no
.jpg)
Jarča*: 

jaru,tak alespoň si nepřidávej

evropka: sharon: a mě nevadí nic
Vážně - mně to říká i kantýnská, že jsem dobrej strávník, že mi chutná všechno

.gif)
cuketu máme rádi na všechny způsoby, mě ale vadí listové těsto.......
.jpg)
když já tu cuketu nějak nemusím
málo voní masem

tohle já můžu
Jarča*: jojo, tu dělávám běžně, jen jako tip: lepší, než prášek do pečiva je dát tam totéž množství, tedy asi vrchovatou čajovou lžičku jedlé sody. Moučník se po upečení vůbec nedrobí a je vláčný.

orinka: něco podobného jsem dělala
Jinak dělám spíš buchtu nasladko.
Díky za inspiraci :-)
nejde mi odesílat pošta do Receptů, snad se nebudete zlobit, když to najdete v diskusi-napadlo mi, že mám něco užitečného v sešitku, a je to taky dobré.
Slané cuketové řezy
60 dg strouhané cukety, 20 dg strouhaného sýra (podle chuti), 20 dg uzeniny, 4 vejce - žloutky + sníh - 1 syrová pokrájená cibule, 1 dl oleje, 1 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 celý prášek do pečiva, sůl, koření co máme rádi, česnek. K dosažení požadované hustoty je potřeba trochu mléka. Pečeme do červena, jí se teplé anebo studené, třeba na cestách.


