Tvarohový jablečný nákyp
Potřebujete: 200 g jablek, citronovou kůru a šťávu, 250 g měkkého tvarohu, 100 g cukru, 50 g jemné krupice, špetku prášku do pečiva (na špičku nože), 2 bílky, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy.
Postup: Oloupaná, jemně nastrouhaná jablka smícháme s citronovou šťávou a kůrou. Přidáme prolisovaný tvaroh a cukr. Zahustíme krupicí s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Hmotou naplníme formu a pečeme asi tři čtvrtě hodiny. Před podáváním polijeme ovocnou šťávou nebo kompotem.
Recept nám poslala čtenářka ramia 1.
5.6.2007 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tvarohový jablečný nákyp
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To vypadá lákavě a já jako sladká Bety, to určitě vyzkouším!