Kuskusová frittata z remosky

Na 2 porce potřebujete:
- 100 g kuskusu
- 200 ml vody
- 50 g šunky
- 50 g strouhaného sýra eidam 30%
- 6-8 sušených rajčat nakládaných v oliv. oleji
- 2 lžíce černých oliv
- 3 velké snítky čerstvé bazalky
- 1 velký stroužek česneku
- 1 dl mléka
- 2 vejce
- sůl, pepř
Postup: Kuskus zalijeme vřící vodou, lehce osolíme, opepříme a necháme nabobtnat. Mezitím pokrájíme nadrobno rajčata, olivy a šunku, nasekáme bazalkové lístky. Remoskovou formu vymažeme trochou olivového oleje, nasypeme kuskus, přidáme vše, co jsme pokrájeli, a zamícháme. Do misky nalijeme mléko, vyklepneme vejce, prolisujeme česnek, vsypeme nastrouhaný sýr, lehce osolíme a prokvrdláme vidličkou, aby se vše spojilo. Nalijeme na kuskusovou směs do remosky a lehce promícháme. Zapékáme cca 20 minut, dokud není frittata na povrchu zlatavá.
Pokud nemáte remosku, je možné vše zapéct i v troubě v zapékací misce. Kdo si nehlídá linii, může nahradit mléko smetanou 33%, dát 45% sýr nebo nivu.
Dobrou chuť přeje Sofffie
Děkujeme za recept.
17.5.2012 Rubrika: Nákypy | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuskusová frittata z remosky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
vypadá to dobře, určitě to vyzkouším. Kuskus jsem měla shodou okolností dnes k obědu, se šmakounem a fazolkama

magatao: rozdíl to bude, protože sušená rajčata v oleji mají takovou hodně výraznou specifickou chuť. Pokud použiješ cherry, doporučuji přidat ještě něco chuťově výrazného - i jiné bylinky, naťovou cibulku nebo zmíněnou nivu, jinak by to mohlo být mdlé.

dělám různé míchanice s rýží a nebo z krup. Na kuskus se chystám dlouho. Díky za inspiraci.
hned večer to zkusím, akorát nemám sušená rajčata, bude to velký rozdíl, když použiju cherry?
Remosku mám už z dob svého dávného mládí, ráda ji použiji na takový chutný pokrm, děkuji za nápad!
V mém věku mi už těžká a mastná jídla opravdu nedělají dobře, ale takovéto nové recepty mi moc chutnají, škoda, že za mého mládí nic takového v obchodech nebylo. O kuskusu, bulguru, semolině, římském květáku a mnoha dalších a dobrých(!) jsem se bohužel dozvěděla až na stará kolena. Ale lepší pozdě než nikdy!
Díky za inspiraci :-) Té není nikdy dost

moc děkuju za recept, kuskus dělám jen jako přílohu, tohle určitě zkusím.
Jé, konečně pořádnej, lehkej a zdravej recept Děkuju,
kuskus miluju a tahle forma vypadá dost dobře

je to sice variace na zapečené těstoviny, ale přiznám se, že kuskus jsem takto ještě nedělala ale ještě není pozděurčitě vyzkouším