Nádivka s uzeným masem

Ingredience: 300 g uzeného masa, 6 rohlíků, 250 ml mléka, několik mladých kopřiv, muškátový oříšek, pepř, sůl, 6 vajec, tuk a strouhanka do formy.
Postup: Maso i rohlíky pokrájíme na kostičky. Rohlíky nasypeme do misky, nalijeme na ně mléko, po chvilce vymačkáme a přidáme k masu. Omytým kopřivám otrháme listy, které dáme do sítka a přelijeme vroucí vodou. Necháme okapat a nasekáme nadrobno. Přidáme také k masu. Dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky rozšleháme a nalijeme na masovou směs. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi.
Pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, troubu předehřejeme na 190°C. Nádivku rozetřeme do pekáče a pečeme, dokud povrch nezezlátne.
11.4.2006 Rubrika: Nákypy | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5