Červivá bábovka

Ingredience: 1 balíček špaget, 1 balení zmrazeného špenátu, 2 hrsti strouhanky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 cibule, 6 vajec, sůl, muškátový květ, pepř, plátek másla na vymazání formy, olej, 100 g strouhaného sýra (do jídla i na posypání hotového).
Postup: Uvařené špagety propláchneme studenou vodou, aby se neslepily, a necháme úplně vychladnout. Špenát připravíme klasickým způsobem (na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme špenát, podusíme, vmícháme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem). Hotový špenát promícháme s těstovinami a vše vykydáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové (nebo jakékoliv jiné) formy. Zalejeme rozkvedlanými, lehce osolenými vejci, do kterých jsme vmíchali i část
strouhaného sýra. Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 30-40 minut (asi jako šunkofleky), dokud bábovka "neodskočí" od formy.
Bábovku krájíme na plátky a na talíři ozdobíme strouhaným sýrem. Je výborá i studená.
Díky špagetám a zelenému špenátu vypadá pak nakrájená jako prolezlá červy a ještě k tomu plesnivá :-). Ale je to moc velká dobrota.
Tento úžasný recept nám poslala čtenářka Kaca.
13.2.2007 Rubrika: | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5