Slaní šneci z listového těsta
Potřebujete: 500 g listového těsta, 300 g strouhaného ementálu, 100-150 g šunky, 1 rajče, 1 vejce, sekané mandle (dobrovolné)
Postup: Těsto rozválejte na tenký plát (nejlépe je použít chlazené rozválené listové těsto na pečicím papíru). Rajče zbavte semínek a šťávy a dužinu nakrájejte na drobné kousky. Vejce vyšlehejte a potřete jím plát těsta. Zbytek vejce uschovejte na potření šneků. Na plát těsta položte plátky šunky, pak kostičky rajčete a posypte strouhaným sýrem. Po delší straně zabalte jako roládu. Zabalte do potravinové fólie a vložte do mrazáku na třicet minut. Nízký plech vyložte pečicím papírem. Roládu nakrájejte na centimetrová kolečka, která položte naplocho, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi. Pečte asi 20 minut. Podávejte horké i studené.
22.7.2011 Rubrika: Pečivo | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slaní šneci z listového těsta
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.JAko koláč i na kynutém těstě zkuste s e Zakysanou smet,vejce,sul,pepř,porek nebo cibule´vyborný slaný koláč
TO je dobrota,dělám i falešnou pizzu,když mám lenoru ,na listovém,to miluji ve všech podobáchi se pšenátem děláváma se zelim a anglickou to jde také na dračku
ja tam davam sunku, syr a cierne olivy
nedavam to stuhnut do chladnicky, rovno krajam po zatoceni, ked dam na plech tak ich dlanou trocha roztlacim.....
vlastne ja uz len asistujem, moja 5rocna dcerka je sefkuchar
Listové těsto je vděčná záležitost. Ať to naplním čímkoliv tak vždycky to má úspěch.
mam-ča: Kdybych do neceho dala lovecak jako prisadu, tak tu budete mit parte. Muj ho miluje a tak si ho krajime jen tak po kouskach na "lepsi prilezitost" ani navsteve nenabidne je to jenom pro rodinu, a to jsme privezli 3 stangle. Uz jsou davno pryc.
Delala jsem neco podobneho s balkanskym syrem a porkem, a melo to taky veliky uspech.
medved - 22.7.2011 7:57 - gratuluji ti k dceři, šikovná holka
dělám dost často , koupím už vyválené těsto a máme nejraději s nivou a pórkem......udělám ze dvou těst a svše pozobem sami...
Do těsta jde zabalit všechno "co dům dal", či co vymetu z lednice. Osvědčil se mi i tvrdý salám typu lovečák, křemešník, apod. Nejvýraznější chuť dává šnekům sýr niva.
orinka - taky si myslím, pouští šťávu, jinak určitě dobré jako ty rohlíčky co tu byly.
nebylo by lepší rajčata napřed podusit a odpařit šťávu?
tohle pece pro navstevy nase sestileta dcera akorat misto rajcat dava barbarsky kecup a jeste trochu cesneku pro dochuceni
Taky dělám a jde do toho všechno možné. Já dávám anglickou slaninu nebo prošuto a výraznější sýr, třeba i nivu to i bez slaniny. Nahoře potřu a posypu hrubou solí a kmínem. Má to obrovský úspěch a nikdy nezbyde.
Podobné věci miluju, akorát peču jako roládu vcelku a krájím až pak. Tohle je taky zajímavé
To je klasika, která má vždycky úspěch.