Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pizza rohlíčky

Pizza rohlíčky

Potřebujete: 60 dg hladké mouky, 3 dl teplého mléka, 5 dg kvasnic (kostka a kousek), 1 pol. lžíce cukru na vzejití kvásku, 1 a 1/2 dl oleje pokojové teploty, 1/2 pol. lžíce sypkého koření Vegeta, 1 čajová lžička oregana, 1 lžička soli. Bez vajec. Zaděláme na kynuté těsto a necháme odpočívat.

Mezitím si připravíme náplň.
1/4 kg plátkového sýra, 1/4 kg šunky nebo dobrého salámu, pizza koření, kečup. Nastrouháme si ještě i 20 dkg tvrdého sýra na posyp a rozšleháme 1 celé vejce.

Postup: Vykynuté těsto (stačí jen krátce) rozdělíme na 8 bochánků. Ty postupně tence rozvalujeme do kruhu, který rádýlkem pokrájíme na trojúhelníky, na ty kápneme kečup (opravdu jen kapku, aby to pak neklouzalo a neteklo bokem), posypeme pizza kořením, položíme přiměřený pláteček sýra, uzeninu a od větší strany zatočíme do tvaru rohlíčku.
Na plechu rohlíčky potřeme vajíčkem a ještě posypeme (přitiskneme špetku) seshora strouhaným tvrdým sýrem. Pečeme dočervena, zprudka, aby to křupalo.
Dovnitř můžete dávat v podstatě všecko, co máte rádi. Pro vegetariány stačí různé druhy tvrdých sýrů, pro masožravce přidáme klidně i anglickou. Je to dobré pohoštění k vínu a práce se vyplatí.

Za recept děkujeme čtenářce orince.

Lenka Moučková


12.7.2011   Rubrika: Pizza   |   Komentářů 33   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pizza rohlíčky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
googlik
googlik - 13.7.2011 18:10

orinka: tys mě udělala radostsmajlik - 25..mám je dělat o víkendu..kluci si je zase přejí...sice hic od trouby ale je to mňamka která jde teplá i studenásmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
orinka
orinka - 13.7.2011 16:20

googlik: udělalas mi radost. V tomhle vedru je to stejně výkon! Ale já už jsem je párkrát dělala pro rodinu i v takovém parnu, nakonec se to zvládlo. Je to hodně žravé, člověku to nedá a furt si bere další a další...ach jo.smajlik - 68

 
googlik
googlik - 13.7.2011 14:04

orinka: tak ti povím že nám ze včerejší večeře zůstali 3 kouskysmajlik - 68smajlik - 68všechno se snědlosmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
orinka
orinka - 13.7.2011 12:05

googlik: to jsem ráda, že to někdo potvrdil, špatnou věc bych neradilasmajlik - 25

 
googlik
googlik - 12.7.2011 18:54

orinka: zrovna jsme je dobaštilismajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57super receptíksmajlik - 61smajlik - 47

 
orinka
orinka - 12.7.2011 17:45

jo, jenomže to pak nejsou pizza rohlíčky. Pizza je vždy s kynutým těstem. Mimoto - lístkové těsto je úžasně mastné, takže dávat navrch ještě mastnou náplň je atentát na zdraví.

 
Světlonoska
Světlonoska - 12.7.2011 17:35

Aha,to je kynuté,smajlik - 98ale s listovým by to také šlo,ja ho prostě vidím všudesmajlik - 68jak ho milujusmajlik - 16

 
Světlonoska
Světlonoska - 12.7.2011 17:34

smajlik - 47Listové miluji,s rohlíčky se nedělám,rovnou záviny a také jako pizzu nebo se špenátemsmajlik - 34smajlik - 94smajlik - 64

 
Světlonoska
Světlonoska - 12.7.2011 17:33

evropka: Na těste na pizzu neni nic složitéhosmajlik - 55trochu s olejem,droždi,mouku třeba napul hl+polhr,kynuté veškeré dělám jen od okasmajlik - 94

 
orinka
orinka - 12.7.2011 14:23

Linda: a když se to roztahá MOKRÝMA rukama na plechu, jde to docela dotenka.smajlik - 58

 
Linda
Linda - 12.7.2011 14:09

orinka: jo jo na rohlicky si to dokázu predstavit, na pizzu bych dala mín. Asi vyzkousím, uz dlouho nic takového na stole nebylo, tak muzu zkusit tvoje testo smajlik - 58

 
orinka
orinka - 12.7.2011 14:06

Linda: však jsou z toho 4 plechy rohlíčků.smajlik - 58

 
orinka
orinka - 12.7.2011 14:05

evropka: ano, je tam dost oleje, tak to není taková ta podešev, co ji rozvážejí v krabicíchsmajlik - 16

 
Linda
Linda - 12.7.2011 13:51

evropka: jo to jo. vyzkousej a dej vedet. Me se pred ocima objevila pizza vikingovi tety - 1,5cm vysoké celozrnné testo, na nem nápln z hovezího mletého masa a zeleniny (=neco jako suchá omácka na spagety) a na tom opet asi 1cm vysoká vrstva testa. Jednou za rok to lze sníst, ale jednim plechem nakrmi lehce 15 rozezrannych osob a jeste zbyde smajlik - 16

 
evropka
evropka - 12.7.2011 13:48

ale teď tu tak pěkně profukuje studenej větřík,že si asi skočím do farmářské prodejny pro teplý uzenýsmajlik - 72

 
evropka
evropka - 12.7.2011 13:47

manka: já nic smaženýho v teple nechcismajlik - 85smajlik - 85smajlik - 85smajlik - 85

 
evropka
evropka - 12.7.2011 13:46

Linda: lindo množství si ohlídám,jde mi o chut...

 
manka
manka - 12.7.2011 13:44

Linda: i tak je toho droždí moc.

 
manka
manka - 12.7.2011 13:43

evropka: jo, třeba řízek s bramborovým salátem, ty bys ho snad jedla i samotnej nebo cosmajlik - 76smajlik - 76

 
Linda
Linda - 12.7.2011 13:43

evropka: nevím ale prijde mi to na pizzu jako MOOOC testa, to bude spis buchto pizza. Tohle je mnozství tak minimálne na dva plechy, pokud chces pravou pizzu s tenkym testíckem a poustou dobrot navrch smajlik - 26. Co mám recept na pizzu tak 1 plech =asi 250g mouky, 15g drozdí..... a stejne neni nejtencí.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.