Pizza rohlíčky
Potřebujete: 60 dg hladké mouky, 3 dl teplého mléka, 5 dg kvasnic (kostka a kousek), 1 pol. lžíce cukru na vzejití kvásku, 1 a 1/2 dl oleje pokojové teploty, 1/2 pol. lžíce sypkého koření Vegeta, 1 čajová lžička oregana, 1 lžička soli. Bez vajec. Zaděláme na kynuté těsto a necháme odpočívat.
Mezitím si připravíme náplň.
1/4 kg plátkového sýra, 1/4 kg šunky nebo dobrého salámu, pizza koření, kečup. Nastrouháme si ještě i 20 dkg tvrdého sýra na posyp a rozšleháme 1 celé vejce.
Postup: Vykynuté těsto (stačí jen krátce) rozdělíme na 8 bochánků. Ty postupně tence rozvalujeme do kruhu, který rádýlkem pokrájíme na trojúhelníky, na ty kápneme kečup (opravdu jen kapku, aby to pak neklouzalo a neteklo bokem), posypeme pizza kořením, položíme přiměřený pláteček sýra, uzeninu a od větší strany zatočíme do tvaru rohlíčku.
Na plechu rohlíčky potřeme vajíčkem a ještě posypeme (přitiskneme špetku) seshora strouhaným tvrdým sýrem. Pečeme dočervena, zprudka, aby to křupalo.
Dovnitř můžete dávat v podstatě všecko, co máte rádi. Pro vegetariány stačí různé druhy tvrdých sýrů, pro masožravce přidáme klidně i anglickou. Je to dobré pohoštění k vínu a práce se vyplatí.
Za recept děkujeme čtenářce orince.
12.7.2011 Rubrika: Pizza | Komentářů 33 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pizza rohlíčky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: tys mě udělala radost..mám je dělat o víkendu..kluci si je zase přejí...sice hic od trouby ale je to mňamka která jde teplá i studená
googlik: udělalas mi radost. V tomhle vedru je to stejně výkon! Ale já už jsem je párkrát dělala pro rodinu i v takovém parnu, nakonec se to zvládlo. Je to hodně žravé, člověku to nedá a furt si bere další a další...ach jo.
orinka: tak ti povím že nám ze včerejší večeře zůstali 3 kouskyvšechno se snědlo
googlik: to jsem ráda, že to někdo potvrdil, špatnou věc bych neradila
orinka: zrovna jsme je dobaštilisuper receptík
jo, jenomže to pak nejsou pizza rohlíčky. Pizza je vždy s kynutým těstem. Mimoto - lístkové těsto je úžasně mastné, takže dávat navrch ještě mastnou náplň je atentát na zdraví.
Aha,to je kynuté,ale s listovým by to také šlo,ja ho prostě vidím všudejak ho miluju
Listové miluji,s rohlíčky se nedělám,rovnou záviny a také jako pizzu nebo se špenátem
evropka: Na těste na pizzu neni nic složitéhotrochu s olejem,droždi,mouku třeba napul hl+polhr,kynuté veškeré dělám jen od oka
Linda: a když se to roztahá MOKRÝMA rukama na plechu, jde to docela dotenka.
orinka: jo jo na rohlicky si to dokázu predstavit, na pizzu bych dala mín. Asi vyzkousím, uz dlouho nic takového na stole nebylo, tak muzu zkusit tvoje testo
Linda: však jsou z toho 4 plechy rohlíčků.
evropka: ano, je tam dost oleje, tak to není taková ta podešev, co ji rozvážejí v krabicích
evropka: jo to jo. vyzkousej a dej vedet. Me se pred ocima objevila pizza vikingovi tety - 1,5cm vysoké celozrnné testo, na nem nápln z hovezího mletého masa a zeleniny (=neco jako suchá omácka na spagety) a na tom opet asi 1cm vysoká vrstva testa. Jednou za rok to lze sníst, ale jednim plechem nakrmi lehce 15 rozezrannych osob a jeste zbyde
ale teď tu tak pěkně profukuje studenej větřík,že si asi skočím do farmářské prodejny pro teplý uzený
manka: já nic smaženýho v teple nechci
Linda: lindo množství si ohlídám,jde mi o chut...
Linda: i tak je toho droždí moc.
evropka: jo, třeba řízek s bramborovým salátem, ty bys ho snad jedla i samotnej nebo co
evropka: nevím ale prijde mi to na pizzu jako MOOOC testa, to bude spis buchto pizza. Tohle je mnozství tak minimálne na dva plechy, pokud chces pravou pizzu s tenkym testíckem a poustou dobrot navrch . Co mám recept na pizzu tak 1 plech =asi 250g mouky, 15g drozdí..... a stejne neni nejtencí.