Briošky
Potřebujete: 350 g polohrubé mouky, sůl, 50 g cukru, 50 g másla, 1/8 l mléka, 20 g droždí, 2 žloutky, 1 bílek, kmín nebo mák, tuk na vymazání plechu
Postup: Připravte si řídký kvásek z části mléka a cukru a z rozdrobeného droždí. Do mísy dejte mouku s cukrem a solí. Ve zbylém mléce rozmíchejte žloutky, přilijte vlahé rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek, vypracujte těsto a nechte chvíli kynout. Pak těsto ještě jednou zpracujte a tvořte z něj briošky (rohlíčky), pokládejte je na vymazaný plech, potřete bílkem a posypte kmínem nebo mákem. Pak je upečte v předehřáté troubě.
Briošky chutnají skvěle i samostatně, můžete je také namazat různými pomazánkami nebo jen máslem a marmeládou.
21.10.2011 Rubrika: Pečivo | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Briošky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: Dej hlášeni,zda to byly briošky nebo ne
hlásím 18 pletýnek.....
chytla jsem inspiraci, už mám zaděláno na makové pletýnky....
dělávám jako suky....ale z vícero množství , tohle je moc málo....
dají se udělat různě,sladké,slané,pepřové,pálivé a s různýma náplněma a dle fantazie různé tvary,nejčastěji se dělali jako taková bulka,nebo z delšího válečku těsta se stočila taková jakoby piramidka
Také se mi to nezdáj
tak to slyším poprvé, že briošky jsou rohlíčky. nebo to blbě chápu?
Tak to zrovna nemusím...